Tisdagen den 20 dec. På väg...

Nu är vi på väg hemåt från sjukhuset (igen), man får verkligen mycket körvana med allt det här resandet. Vi har varit här sedan klockan elva idag, vi skulle vara här kvart i, så vi fick bråttom bort till Klinfys för injektionen av kontrastvätskan. De var också sena så det gjorde inte så mycket. Sen vägrade göra injektionen för att de inte fick något backflöde i CVK: n, och för att den har åkt ut ett par centimeter. Korridorjogging till avd 64 (experter på att få backflöde), inga problem att få CVK: n att fungera, ny jogging tur tillbaka till Klinfys. Nä det kom inget, jo men där kom det tydligt mörkt, mörkt blod, injektion. Röntgen flyttas fram från klockan 14 till klockan 15.

När vi kom in på rummet på 64: an låg där två stora julklappar på sängen från tomten, Alfons sa att - jag kunde ju viska vad som var i då där inte var någon som hörde just då. Så jag viskade: - jag vet inte. Han såg konfunderad ut, men accepterade svaret. Vi bestämde att julklapparna ska läggas under granen med alla de andra klapparna.

På röntgen gick det som en dans. Alfons ligger blixt stilla i 20 minuter med en 1x1 meter stor vit metallplatta ca 1 cm från sin panna. Han tyckte det var lite läskigt innan han sakta började åka utåt igen, men låg ändå kvar alldeles stilla. Ingen sövning, inga droger, ingen film. Jag läste saga samtidigt, kunde inte röra honom, då läkarna hade undrat varför en hand hade växt ut från huvudet helt plötsligt. Alfons förstår mitt skämt och flinar lite, men ändå stilla. Efter åt fick vi titta på Alfons skelett, de kunde göra det blått och rött och allt möjligt. Sen valde Alfons en dinosaurie, som han fick för att han var så duktig.

Nu har han fått sondslangen insatt igen och skrikit oavbrutet i en timme. Det känns som det inte är helt omöjligt att ens huvud faktiskt kan explodera när som helst. Men jag har sagt att vi inte kör hemåt förrän han slutar skrika, det skulle faktiskt inte gå att koncentrera sig på trafiken. Hans upphörande av skrikande samanfaller oftast med klockslaget 18.00. Det borde någon forska på (Avhandlings rubrik: TV-tittande är skadligt för barn men hälsosamt för deras föräldrar). När vi väl kommer hem ska vi klä julgranen.

Pappa

ja just det! Alfons har druckit vatten ur glas flera gånger idag, och själv sagt att han är törstig och vill ha vatten. Stora framsteg för Alfons.

ja just det 2! Vi fick inget besked av doktorn idag, då hon inte hunnit titta på svaren (de är bara två läkare här denna veckan). Men i morgon skulle hon trolla fram tid till ett längre möte. Bra.

Kommentarer
Postat av: Moster Lina

Skönt att det gick o göra röntgen tillslut. Då fortsätter vi hålla tummarna till imorgon. Kramar från mig till alfons och chokladiga lilla alma!

2005-12-20 @ 21:11:56
Postat av: Farmor

Lille Alfons! Så det kom en tomte till ditt rum på avd 64 med paket.Undrar vad han hade med sig till dig. Jättespännande!
Beundrar er verkligen! Vilken ork! Hem och tillbaka, spring hit och dit på sjukhuset, ut och in med sond, läkare hit och sköterskor dit. Och all gråt som inte går att stoppa. Skönt att TVn och dinosaurier hjälper Alfons och dig lite! Vad bra om Alfons kan dricka igen och känner törst. Vi håller alla tummarna och hoppas att ni får ett bra besked i morgon. Det skulle bli den finaste julklapp från "tomten".

Kram Farmor

2005-12-20 @ 23:40:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback