Söndagen den 23 april 2006. Ny lunginflammation och ny utredning.

Igår fick vi konstaterat en ny lunginflammation på Alfons, eller som läkaren sa: tydliga förändringar på ena lungan. Inte så bra att säga till en förälder med ett barn som har cancer (förändring = tumör). Turligt nog har vi hört just den beskrivningen av en lunginflammation en gång tidigare (då från en barncancerläkare på avdelningen i Lund).

Så nu vet vi inte hur det blir med hans nästa kur med A-vitamin medicin som var tänkt att starta imorgon (måndag). Den får inte kombineras med antibiotika, och antibiotika måste ju Alfons ta, man kan inte vänta i 14 dagar innan man börjar behandla en lunginflammation…

Läkarna i Lund har beslutat om en ny utredning efter nästa 14 dagars A-vitamin kur, med CT-buk, M.R. och MIBG-skint- röntgen. Denna utredning finns på Alfons schema men först efter att hela A-vitaminkuren är avslutad (typ i september), vi vet inte riktigt varför de har lagt in en till nu. Det känns lite olustigt, misstänker de något, eller vill de bara vara på den säkra sidan och kolla upp det här med att Alfons bara slutar kunna gå emellanåt?

Igår i Kristianstad gjorde läkarna röntgen av höften också, (eftersom Alfons inte kunde gå igår heller.) Röntgen bilderna såg bra ut. Läkaren sa att smärtor i benen kan egentligen vara smärtor i magen (hon misstänkte även blindtarmen, men Christian hade glömt att den tog ju kirurgerna bort när de plockade ut tumören.)

Igår var Alfons snabbsänka på 18, idag var den på 276. Ultraljudet på höften såg bra ut, ingen vätska (förkylning i höften) och han går obehindrat igen, efter att nästan ha bajsat stopp i toan igår kväll.

Nytt på graviditetsfronten:
Förra tisdagen hälsade vi på vår nya lilla bebis i magen med ultraljud, och HON var märkbart besvärad av oss. HON ville bara sova och suga på sina fingrar… Och förstod dessutom inte alls varför HON blev puttad på så vi utanför skulle kunna få fina bilder på HENNE! Alltså!!! Vi ska ha en liten flicka till… Det var helt fantastiskt att få titta in och se att hon finns där, livs levande, och vi som knappt kunnat börja ana det än.

Catarina och Christian


Onsdagen den 19 april. Mot Lund igen.

Idag ska vi till Lund för uppföljning av öroninfektionen hos örondoktorn. Sedan ska Alfons till tandläkaren och efter det läkarkontroll av doktorn på dagvården. Igår gick han hela dagen på dagis och i förrgår var vi på konstrunda på Österlen. De senaste dagarna har Alfons ätit lite bättre och varit lite piggare, illamåendet och den dåliga aptiten ska enligt läkarna bero på antibiotikan. Antibiotikan slutade vi med igår, skönt.

Pappa


Måndagen den 10 april. Lunginflammation, kräk och Alfons kan inte gå.

I fredags åkte Catarina och Alfons in till centralsjukhuset i Kristianstad. Alfons hade över 40 i temp, och fick göra lungröntgen. På onsdagen, när vi kom hem från dagis, hade Alfons lite feber och på kvällen hade han runt 39. Torsdagen var han feberfri och vi tog de vanliga torsdags blodproverna i Tollarp (han tar blodprov en gång i veckan under hela A-vitamin behandlingen då den kan skada bla hans lever). Men på fredags morgonen då han äntligen skulle få gå på dagis igen, fick han återigen feber. Eftersom P-CRP (snabbsänkan) resultatet från dagen innan var på 113, beordrade Lund in oss till sjukhuset i Kristianstad, där man tydligt såg lunginflammationen på röntgen.

Så lördagens och söndagens A-vitamin kur ställdes in till förmån för antibiotika. Igår söndag, kräktes han och kunde inte längre gå. Varför vet vi ännu inte, men han klagar på att han har ont i vänster ben. Efter samtal med doktor Ingrid i Lund fick han Alvedon och började gå lite grann, men haltade betänkligt. Idag var det likadant med kräkningar och att han inte kunde gå, sen blev det bättre och bättre, men han haltar tydligt. Är det hela inte bra imorgon, ska vi åka in och göra ultraljud på höften. Det kan vara förkylning i höften eller biverkningar av A-vitamin medicinen (ledvärk och muskelsmärtor). Kräkningarna och den usla aptiten kan vara biverkningar från antibiotika, eller så är han bara magsjuk också. Jävla skit.

Pappa


Onsdagen den 5 april. Läkarna är nöjda.

Läkarna är nöjda med Alfons senaste röntgen, det lyser likadant som på MIBG´n i december. Detta innebär att det lyser i magen, vad detta lysande är vet inte läkarna säkert. Tillväxt eller tumörceller...

Informations möte i Lund, ”Behöver man vara rädd för barncancer”
Torsdagen den 20 april kommer det att hållas en informationskväll om barncancer i Lund. Både barncancer läkare och Barncancer föreningen södra kommer att informera, och temat för kvällen är ”Behöver man vara rädd för barncancer”. Det blir fika och hela arrangemanget är helt gratis, lokalen är Polhemskolans aula och tiden är klockan 19.00-21.00.
Bor ni nära eller har vägarna förbi är detta en bra chans att få veta mer om barncancer och få en inblick i hur vi som blivit drabbade har det.

Christian och Catarina