Söndagen den 23 april 2006. Ny lunginflammation och ny utredning.

Igår fick vi konstaterat en ny lunginflammation på Alfons, eller som läkaren sa: tydliga förändringar på ena lungan. Inte så bra att säga till en förälder med ett barn som har cancer (förändring = tumör). Turligt nog har vi hört just den beskrivningen av en lunginflammation en gång tidigare (då från en barncancerläkare på avdelningen i Lund).

Så nu vet vi inte hur det blir med hans nästa kur med A-vitamin medicin som var tänkt att starta imorgon (måndag). Den får inte kombineras med antibiotika, och antibiotika måste ju Alfons ta, man kan inte vänta i 14 dagar innan man börjar behandla en lunginflammation…

Läkarna i Lund har beslutat om en ny utredning efter nästa 14 dagars A-vitamin kur, med CT-buk, M.R. och MIBG-skint- röntgen. Denna utredning finns på Alfons schema men först efter att hela A-vitaminkuren är avslutad (typ i september), vi vet inte riktigt varför de har lagt in en till nu. Det känns lite olustigt, misstänker de något, eller vill de bara vara på den säkra sidan och kolla upp det här med att Alfons bara slutar kunna gå emellanåt?

Igår i Kristianstad gjorde läkarna röntgen av höften också, (eftersom Alfons inte kunde gå igår heller.) Röntgen bilderna såg bra ut. Läkaren sa att smärtor i benen kan egentligen vara smärtor i magen (hon misstänkte även blindtarmen, men Christian hade glömt att den tog ju kirurgerna bort när de plockade ut tumören.)

Igår var Alfons snabbsänka på 18, idag var den på 276. Ultraljudet på höften såg bra ut, ingen vätska (förkylning i höften) och han går obehindrat igen, efter att nästan ha bajsat stopp i toan igår kväll.

Nytt på graviditetsfronten:
Förra tisdagen hälsade vi på vår nya lilla bebis i magen med ultraljud, och HON var märkbart besvärad av oss. HON ville bara sova och suga på sina fingrar… Och förstod dessutom inte alls varför HON blev puttad på så vi utanför skulle kunna få fina bilder på HENNE! Alltså!!! Vi ska ha en liten flicka till… Det var helt fantastiskt att få titta in och se att hon finns där, livs levande, och vi som knappt kunnat börja ana det än.

Catarina och Christian


Kommentarer
Postat av: Ellen

Nämen, vad jobbigt med ny lunginflammation och fler dumheter. Och jag förstår att den extrainsatta undersökningen känns oroande.

Skönt i alla fall att allt är bra med den lilla i magen. Stort grattis till en liten fröken till!

Postat av: gunilla i Dalom

Sitter på jobbet och ska straxt åka hem. Vädret är skit, blött och klafsigt och en hel del snö kvar. Ville bara säga att jag tänker på er. Både i det tråkiga och det roliga. Kramar!

2006-04-24 @ 16:08:54
Postat av: Rakel

Hej Alfåns jag håppas att din lung inflamatjon
försviner snart så att du sliper ta emasa medesiner.
Helsningar Rakel.

2006-04-24 @ 20:52:42
Postat av: pascall

Hej!
Jag skulle skicka en hälsning från oss, vi följer er på bloggen.Hoppas dem reder snabbt ut vad är det med Alfons ben. Vi vet hur jobbigt den ovisheten är. Vi ska också gå på står utredning
vecka 19. Kramar Pascall med familj.

2006-04-28 @ 09:40:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback