Torsdagen den 15/12. Alfons är hemma efter en månad på sjukhuset.

Alfons ville vara liten i kväll och sover i en spjälsäng bredvid vår säng. Det är nog så han känner sig, väldigt liten mitt i allt detta. Han är centrum för alla händelser, men ändå bara åskådare. Han vill inte säga god natt till Alma, han vill inte kramas, han vill inte prata och han vill egentligen bara få vara ifred. Tror jag.

Alfons och jag åkte buss hem från Lund, och Catarina, Alma och mormor körde bilen. Alfons tyckte det var mysigt. Nu ska vi inte vara i Lund igen förrän på måndag, och då ska vi bara ta blodprover. Egentligen skulle Alfons sövas imorgon(fredag) för benmärgsprover och för att de ska ta bort hans CVK. Men Catarina lyckades övertyga dagens doktor att det var bättre att skjuta på det tills nästa tisdag då han ändå ska sövas för en skelett-scint (som kan visa förändringar i skelettet, läs metastaser). Eftersom han fortfarande är förkyld, är det inte säkert att narkosläkarna kunde söva honom imorgon, benmärgsprover kan man inte ta i vaket tillstånd.

Nu sover båda barnen och Catarina och jag ska göra pizza och kolla på Bruce Springsteen på TV. Det är helt underbart att vara hemma alla fyra igen, eller ska jag skriva alla tio kanske. Idag fick vi de två nya kattungarna från mormor. Alfons har döpt sin katt till Nemo och Almas ska heta Myran.

pappa


Kommentarer
Postat av: Bambi

Tack för att jag får ta del av denna fina blogg och eran oerhört starka son Alfons :)
Eran son har en tur att ha just er som föräldrar.

God Jul På dig Lilla Aöfons Hoppas att din jul blir en fin minnesvärd dag Utan smärta:)


God Natt

är glad att du får sova hemma i din säng med din familj

Hoppas du är lika stark i morgon

Postat av: Ida

Jag har varit förskollärarstudent på förskolan i V.vram nu under hösten. Jag har fått lära känna er Alma-lee, en härlig tjej på alla sätt, och jag har även fått följa er "resa" här på bloggen. Jag hoppas att ni får en God jul tillsammans och att det nya året kommer med friska tag.
/Ida

2005-12-16 @ 12:52:00
Postat av: Birgitte

Var underbart för er!
Jag tänkar mycket på er och önsker er allt väl! Njut av stundarna med mys och glädje :o)

Vi kommar gärna och lekar, när Alfons vill. Bara sms:a mig!

Birgitte

2005-12-16 @ 13:33:59
Postat av: Lotta

Hej!
Hoppas dagen har varit lugn och mysig istället för gnällig och kaotisk. Sitter och väntar på min man ungarna sitter framför tv och käkar kycklingburgare och pommes, gud vilken bra mamma jag är! Trött efter en veckas slit. Blev pizzan god? Jag glömde ge er receptet men vi hörs snart. Vill inte störa er nu när ni äntligen är hemma. Men ni vet var jag finns om ni behöver " kräka " av er.
Puss och kram ha en trevlig helg!

2005-12-16 @ 18:23:51
Postat av: Lotta

Ups! Jag vet att ordet trevlig inte är så poppis så jag menar har en förbannat mysig helg!

2005-12-16 @ 18:25:05
Postat av: Marina Norrman

Hej på er!!
Vad skönt att ni äntligen får komma hem.
Tänker på er.

Kram
Marina & Maja

2005-12-16 @ 19:59:24
Postat av: Faster Therese

Sitter här miss i natten och tänker på er. Så jag ville bara skriva och säga hej. Tycker det är skönt att ni är hemma igen alla 4. Inte så konstigt om Alfons vill vara själv eftersom han nu inte fått vara det alls och inte fått bestämma något under denna tiden. Att vara "liten" igen kanske får honom att känna sig trygg. Jag hoppas att han kommer må bättre av att få komma hem till huset och hela familjen igen. Så mycket har hänt som han måste få bearbeta. Fortsätt bara vara så underbara som ni är.

Tusen varma kramar

2005-12-16 @ 23:24:38
Postat av: Mormor

... som inte kan sova inattt...

Lilla Alfonsälsklingen, som skulle få vara hemma i tre dygn och som nu ändå måste åka till Lund imorgon och sövas för att få sonden insatt på nytt... Malin berättade hur jobbigt det var för dig när du hade kräkts upp den, hur ledsen du var... Lilla älskade barnbarn, mormors hjärta gråter när jag tänker på det. Ingen, ingen kan fatta vad du går igenom. Man säger att du är stark, att det går enligt planerna och att du följer alla kurvor och beräkningar... Jag ser att du är intill döden trött och det gör mig så rädd... En kämpe, säger man. Lilla älskade barn, inte ska man väl behöva kämpa så mot det övermäktiga, när man bara är tre år.

Tre år... Mina första minnen är från när jag var tre år. Jag minns min lillasyster och att jag passade henne då, alldeles för liten för det ansvaret. Och så måste du, lika gammal, trotsa döden. Inte var det menat att det skulle bli så. Jag tänkte, att det jag gått igenom skulle vara då, imperfektum. Livet skulle bli enklare för er som kom efter. Så som väl varje generation tänker. Det viktiga är ju barnen och barnbarnen, generationerna som följer. Då gör det inte så mycket att det var svårt innan. Allt gott ville jag dig, Alfons... Dig och din lillasyster och dina kusiner. Allt gott vill jag er, allt gott i världen...

Kära älskade pojke, bli frisk. Orka leka, glädja dig, skratta... Jag längtar efter ditt skratt...

Många mångar kramar till dig och din syster och dina föräldrar från mormor

2005-12-17 @ 02:13:58
Postat av: Ellen

Hoppas att det blir fina dagar hemma och att ni får vara kvar i Sätaröd över julen!

2005-12-17 @ 10:24:17
URL: http://www.avigt.nu
Postat av: Bambi

Livet är verkligen orättvist låt ett mirakel svepas över ditt liv alfons :)

2005-12-17 @ 13:11:41
URL: http://www.bambii.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback