Fredagen den 25 november. Lite klarare vatten vid botten.

Nu är Alfons nere på botten. Hans vita blodkroppar är under 0.1, dvs. ej mätbara. Blodplättarna som gör att blodet koagulerar är på 19, värdet ska vara mellan 140-400. Snabbsänkan är på 177, den ska vara under 8, och det betyder att han har någon slags infektion, vad vet vi ännu inte.

 

Men vattnet här nere är lite klarare idag. Alfons har inte kräkts sedan klockan åtta i morse, nu är klockan fem. Han pratar med oss idag, igår kunde han bara skrika, knappt tydbara saker som; -KRÄKAS! Han sov middag först vid klockan tre idag, igår var han bara vaken någon timme då och då.

 

Igår var en av de jobbigaste dagarna hittills för Alfons och för oss. Han hade mycket ont i magen och man kunde inte få honom att tänka på något annat. Han ville inte läsa saga, inte kolla på film, inte lyssna på skiva, inte spela dataspel och inte göra något. Inte ens hålla i mammas eller pappas armhåla. Äta har inte varit att tala om, så i natt fick han näringsdropp och i natt ska han få ännu mer.

 

Doktor Albert säger att det är helt normalt att han mår dåligt nu, att han ska må såhär dåligt nu. Att allt följer planen. Vi visste att det skulle bli jobbigt, men inte såhär tufft. Men om det är lite bättre idag, kan det vara ännu bättre imorgon.


 
Nu ska Alfons få nya trombocyter (blodplättar) och nytt blod, och han ville göra något! Han ville titta på Landet för längesedan. Så det gör han nu, och vi skriver mer imorgon.

 

Christian och Catarina


Kommentarer
Postat av: gunilla i dalom

hej på er.tänker på er.just nu snöar det ute, tittar man mot gatlampan så virvlar det.hoppas det blir en bra natt.sköt om er.

2005-11-25 @ 17:52:01
Postat av: Ellen

Vad bra att allt verkar vara som det ska (det känns jätteknepigt att skriva "bra" om något som är så ruskigt!).

Det snöar i Malmö, gör det det hos er också? Det är kanske inte så mycket till snö dock eftersom det mest blir blött, men det är ganska mysigt ändå.

Idag har vi satt upp julgardiner. Luna har gardiner med pepparkakor som jag har gjort. I köket har vi röd- och vitrutiga och i vardagsrummet röda. Luna tyckte att det var snyggt och sa "Ganska perfekt, mamma" när det var färdigt! I morgon ska vi sätta upp alla stjärnor och ljusstakar så att det är färdigt till på söndag.

Tänk, nästa vecka är det redan december och dags för adventskalender! Luna ska få en paketkalender för första gången, den kommer finnas på hemsidan också. Du kan kika om du vill. http://www.pavlov.nu/ellen/kalender/kalender.php Men tjuvika inte! ;-)

Hoppas att ni har en trevlig filmstund och att kvällen, natten och följande tid blir ännu lite, eller gärna mycket, bättre!

Postat av: carina

Vad det låter skönt att det är lite bättre idag men fy vad tufft ni har det. Har kännt mej så nervös för er idag så det känns gott att höra att det vänt lite, hoppas verkligen att det är steget bättre imorn. Ni ska se att alfons fixar detta, ni kommer att vinna, det vet jag!!!!!!!!!!
Idag har jag köpt en gran och ställt ut på vår altan, en sån där tramsig sak i plast med ljus i. Dagens skämt men det blev faktiskt fint nu på kvällen. Kanske nu som jag ska känna mej vuxen!
Imorn ska jag åka med en kompis och julhandla i GBG, kanske jag hittar nåt fint kort att skicka då. Ha en bra och smärtfri natt och kram till er alla godingar.
Gammelfaster

2005-11-25 @ 20:13:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback