Lördagen den 19 november. Blod, kräk och blöjbyten.

Vi har just vaknat och klockan är kvart i åtta. Alfons behövde kräkas igen, inget i magen, men man kan kräkas ändå. Han mår genast bättre och jag tar en snabb dusch, sen får Alfons bada i badbaljan med Rakels delfin och Alma-Lee´s skräcködla. Det gillar han. Jag åt frukost och Alfons åt ett halvt ägg med kaviar och lite vatten. Men först skulle han kräkas en gång till bara. Vi bäddade rent sängen och tog lite fler mediciner och nu tittar vi på Djungelboken. Alfons såg den för första gången i går kväll, och jag också faktiskt. Vi tyckte båda att det var en jättebra film. Det var den gamla verisionen alltså.

Alfons är fortfarande ganska pigg, trots cellgifterna. Han äter dock nästan inget alls (typ lite ägg, eller tomat med salt), och han börjar kräkas mer och mer regelbundet. Som ni förstår så hänger det ihop ganska bra, att kräkas och inte äta så mycket (alla som har haft en rejäl maginfluensa förstår). Men slangen i näsan (för sondmatning) rycker allt närmare, det hade varit skönt att slippa den helt. Det går nog inte denna gången. Vätska får han hela tiden via dropp, så det är ingen risk för uttorkning. Men äter han inte kan han få näringsbrist och då sätter läkarna in slangen. Alla värden ligger kvar på höga nivåer fortfarande. HB-värdet har sjunkit från 108 till 94. Kommer man under 80 i HB ger de Alfons nytt blod.

Igår var en ganska bra dag på sjukhuset, vi tvättade och lekte på dagiset, med drakar och riddare. Drakarna skulle äta upp alla riddarna, men när riddarna berättade att de skulle grilla krov ville drakarna hellre äta det. Det är lätt att grilla krov med drakar (man behöver inte slabba med grillkol och tändvätska), men de äter förfärligt mycket korv. Vi sov middag mellan fyra och fem, sedan gick vi ner till kiosken och köpte lite godis, Alfons ville inte ha något. Kvällen tillbringade vi på dagiset och lekte med ett elektriskt Lego-tåg, sedan var det dags att äta lite kvällsmat och titta på film och läsa saga, jag orkade läsa två sagor sedan somnade vi. Klockan var kanske halv tio när vi somnade, halv ett var det dags för första blöjbytet. Det innebär att det smyger in en sjuksköterska och försöker väcka mig, för att jag sedan ska försöka byta blöja på Alfons utan att han vaknar. Man byter blöja ungefär var tredje timme dygnet runt. Alla blöjor lämnas in och märks med Alfons namn, sedan väger sjukskötorskerna dem, för att kontrollera så att han inte kissar för lite. Igår hade han kissat 100 ml för lite, då fick han vätskedrivande medicin för att öka dräneringen (alla cellgifter kissas ut, kissar man för lite är de kvar för mycket cellgifter för länge i kroppen och det kan njurar, eller jag menar njure och lever ta skada av).

Det som inte gjorde gårdagen så bra var att jag höll på rycka ut Alfons CVK när jag skulle lyfta upp honom från hans vagn till stolen i matsalen. Ett stygn gick upp och det börjde blöda, men den satt kvar i ett stygn. Men det gjorde väldigt ont. Det ser bra ut idag på CVK:n.

Alfons blir jätteglad när alla ni som är inne på hans blogg skriver och berättar vad ni gör och vad som händer hemma hos er (helt vardagliga saker, tycker han också om att höra). Allt som kan få honom att tänka på andra platser än den säng han oftast ligger i är bra.Pappa


Kommentarer
Postat av: Sara och Anton

Hej Alfons m. familj!
Idag har det varit fint höstväder i Malmö (hoppas det varit samma i Lund), så vi har varit i Pildammarna och gått (vid stadion, där MFF brukar spela). Knäppt att alla fåglar är ute och simmar i dammen fortfarande trots att det är kallt. Men solen sken på dem och de verkade trivas.

Vi brukar vara inne här på din blogg - mest för att kolla läget, hur det är med er alla. Vi längtar till vi kan ses alla ute hos er på landet. Det är ju så mysigt där och äpplena är så goda.

Stora kanonen som Christian skrev om verkar läskig, men du verkar ju ta det hur bra som helst. Du är världens modigaste kille!

Vi hörs!
Kramar Sara och Anton

PS! Vi gillar också djungelboken, men har ni sett Pokahontas - den är ett hett tips på bra film i djungeln ;-)

2005-11-19 @ 16:22:10
Postat av: Ellen

Då måste vi ju skriva lite om vad som händer här hos oss i Malmö! Idag har vi städat, det tyckte mamma och pappa Pavlov var skönt och Luna tyckte att det var tråkigt, men det var roligt när mamma hittade en massa klistermärken och papper som Luna fick leka med.

Luna tycker om att titta på kort och ibland brukar vi titta på kort på er alla! Det är kort från i våras när vi var hemma hos er och du Alfons visade Luna din brandmanshjälm. Och så är det kort från dit kalas när du är Sjörövare! Och kort från midsommarafton när vi var och hälsade på er. Luna känner igen dig och Alma och säger Affons och Amma. :-)

Just nu har Luna en dansshow på sin badrumspall! Det är nog bäst att jag kollar till henne så hon inte trillar ner!

Postat av: eva bladh

Hej Alfons!
Nu har vi fått adressen så vi kan läsa allt som händer med dig på sjukhuset.Hoppas att du kan se många filmer och läsa många sagor om sjörövare. Du är ju en riktig sjörövare som klarar alla faror i sjukhusets korridorer. Vi längtar efter dig på dagis.
Alma-Lee försöker berätta lite nyheter varje dag och så killar hon oss lite i armhålan ibland.

Hälsningar
till er alla
från Eva på dagis.

2005-11-19 @ 17:41:19
Postat av: Mormor

Hej Alfons, jag undrar hur du har det idag. Har Ditte och mamma och Alma kommit ner till dig nu? Jag har varit inne hela dagen för att jag ska bli frisk snart, så jag kan komma och hälsa på dig. Ebba ovh Hannes och Hugo har varit här och hälsat på en stund. Sedan gick Ebba och Hannes iväg till teater med Malin och Olle, så jag fick passa Hugo själv en stund. I början tyckte han det gick bra, men efter ett tag behövde han sova, så då fick Malin komma och ge honom bröstmjölk.

Er kattunge har haft ont i sitt ena öga, men nu mår hon bra igen. Har ni hittat på något namn till henne än? Hon börjar bli riktigt rund och ullig, snart springer hon runt i lägenheten och försöker bajsa i mormors blomkruker!!!

Nu ska jag försöka skicka detta. De två senaste gångerna som jag skickat meddelande till dig har datorn vägrat att skicka iväg det. Som om den har rätt att bestämma det!!!

Kramar till er alla
från mormor

2005-11-19 @ 18:10:30
Postat av: Malin

Hej, ja vi var på teater idag Ebba, Hannes, Olle och jag. När vi satt och väntade på att det skulle börja kom det in...kan du gissa...två HÖNOR!!! Ja, inte riktiga förståss utan två tjejer som klätt ut sig, de sa till alla barnen att sätta sig lite närmre, på golvet. Ebba tyckte att det var lite läskigt men satt en stund med Hannes på golvet i alla fall. Hönorna hade fått ett uppdrag av tuppen. De skulle värpa ägg till hans pannkakor men hur de än försökte så kom det inga, så barnen fick hjälpa till. De sjöng om att ägg är gott, äter man två så blir man blå, äter man tre så hamnar man på sne, äter man fyra så blir man en myra. (Testa vet ja Alfons!) Till slut kom ett ägg, men det var ett musikägg så det blev inga pannkakor till tuppen utan sång och pianospel i stället.

Ebba kan ringa till dig imorgon och berätta mer. Hon längtar mycket efter dig, hon pratar om dig varje dag. Hannes längtar också efter dig och efter Alma. Puss och kram Alfons och kram till er andra också, nu ska jag ge Hugo mat igen! Kram kram Malin

2005-11-19 @ 22:51:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback