Tisdagen den 18 oktober 2005. Om sorg och katter.

Hej våra vänner!

Att orden behövs och att orden värmer det visste jag redan innan. Men jag säger det igen och igen, samma som jag sagt de tre senaste månaderna; skriv, finns och fråga. Berätta mer om hur ni ser på allt detta, som Ditte gjorde igårkväll. Tack Ditte, det var det grymmaste och det finaste! Grymt att han ska behöva veta att det finns annat än livet och grymt att han ska behöva fråga vid frukostbordet "ska jag dö mamma?". Det frågar han ofta nu och, precis som du skriver mamma, vardagsord som dagis och korv.
Så jag svarar samma som jag gjorde förra gången: "Nej Alfons. Det är du alldeles för liten för." Sen är han nöjd med det och det litar han på! Så skönt att han ändå är så liten att han inte behöver veta och förstå allt.
Idag har vi fått en ny katt. Grannen Susanne ringde och frågade om vi kunde ta emot en hittekatt och det passade ju jättebra eftersom Cecilia blev överkörd för bara två dagar sen. Det är en liten honkatt, kanske 5 månader, svart/vit och långhårig, blank päls! Vi tycker redan jättemycket om henne. Det är Almas katt, och snart kommer hon från dagis; hon kommer att bli så glad!

Tack alla för fina ord och stärkande rader.

Catarina

Kommentarer
Postat av: Faster Therese

Hej goa familjen!
Christian ringde precis och berättade om sidan, visste inte att ni hade varit så duktiga och skapat en. Jätte fin sida och många fina texter och tankar från alla. Fler bilder!!! Jag har några som jag kan bidra med.
En sak är i alla fall säker när man läst igenom alla kommerntarer och inlägg, det är att ni inte är ensamma i detta. Vi finns här allihopa. Älskar er genom alla svåra stunder och försöker ge den lilla tröst som man kan ge. Även om det kan kännas som en omöjlig uppgift när man själv är ledsen, förtvivlad och orolig. Det är våra axlar ni ska gråta emot när allt känns hopplöst och våra ord som ska trösta. Önskar bara det var så mycket mer man kunde göra, man känner sig så otillräcklig hela tiden. Alfons älskade Alfons, DU ÄR FÖR UNG! Jag hade bytt med dig i ett hjärtslag, det är inte rätt att du ska gå igenom allt detta. Önskar så att jag kunde göra något.
Älskar er allihopa, så mycket
Tusen kramar och pussar

Faster Therese

2005-10-18 @ 17:43:15
Postat av: Lee Baxter

Detta är ett meddelande till alfons o famijlen...
En väldigt god vän till mig(Therese)berättade för mig om er för ett tag sen,jag måste berätta för er att ni är min inspiration sen den dagen... när jag tror att saker e tuffa så finns ni där som en tanke,o den tanken är "om jag kan hitta samma styrkan inom mig själv som ni har visat den senaste tiden så kommer jag bli bästa målvakten i världen utan tvekan" det ni visar dagligen om bara våra spelare hade en procent av det ni äger hade vi haft ett landslag av MFF spelare o gått hem allsvenskan flera gånger om... Ni får ursäkta att det blir relaterat till fotboll,men det e det jag gör o enklast att knyta mig till. Hoppas det gavs glädje när ni fick korten o tröjan... Är det någonting som jag eller vi i Malmö ff kan göra för er så säg till bara, var inte blyga, jag värdesätter mina kompisar mer än mitt yrke så säg bara till så gör jag allt som står i min kraft att ge lite glädje o positiv energi eran väg... Med detta så säger jag till er från mitt hjärta att ni e superfamijen o jag(VI MFF) står bakom er med all vår energi,o finns alltid här för er... Forza Alfons.... KRAM. LEE BAXTER. MFF#35.

2005-10-18 @ 18:10:36
Postat av: mormor

Vilken fin hälsning du fick av målvakten i "di blåe", Alfons! Idag har jag tänkt på dig mycket, för jag vet att alla doktorerna har samlats för att bestämma hur dom ska hjälpa dig i fortsättningen. Och imorgon får vi besked. Mormor är på kurs med jobbet hela dagen, så jag har mobilen avstängd, men på luncken cyklar jag hem och ringer till dig, för jag vill gärna veta. Jag håller tummarna för att doktorerna säger att de kan operera bort den dumma tumören med detsamma...

Idag har jag gjort äppelkaka på äpplen från er trädgård, som jag fick igår när jag var i Linderöd! Vilken omväg! Jag har ju glömt plocka äpplen varje gång jag varit hos er! Äppelkakan blev i alla fall jättegod. Har ni gjort någon äppelmos än? Eller Christian fick aldrig något recept av Malin?

Nu är Skrållan jättetjock. Så fort hon fått sina ungar får ni komma in och titta på dem, fast ni inte ska ha någon. Vi ska behålla en. Vad bra att ni fick en katt av Susanne! Har ni bestämt vad den ska heta. Är Bowie din katt, Alfons, eftersom Alma fått den nya katten?

Nu ska jag titta på Sydnytt. Sov så gott hjärtebarn och hälsa din lilla syster och dina föräldrar.
Kram från mormor

2005-10-18 @ 22:07:55
Postat av: Faster Therese

Hej Alfons!
Jag håller tummarna idag 19/10 att doktorerna ger ett glatt besked. Tänker på dig mycket. Hur går det för den nya katten? Har hon klarat natten bra? Dom kan tycka det är lite jobbigt att komma till ett nytt hem, men hon vänjer sig snart. Speciellt när hon märker hur snälla ni är och att ni kommer ta bra hand om henne. Du får hjälpa Alma att visa henne hur man klappar en katt fint.

Puss och kram
Faster

2005-10-19 @ 09:22:10
Postat av: Malin

Å, vad glada vi blir. Älskade gullunge Alfons vad du och Alma och Catarina och Christian och kattorna och Sätaröd och alla operationer och cellgifter och djävulskap och kärlek finns i våra hjärtan. Men mest av allt kärleken och hoppet i den höga höstluften. Vi åker pariserhjulet igen Alfons, vi åker högt och känner att vi lever och andas. Nästa sommar! För den kommer ska du se. Varm och full av liv och kompisar och karuseller. Ebba och Hannes kommer till dig när de inte är förkylda mer. Och kramar dig hårt! Puss Alfons! Moster Malin.

2005-10-19 @ 12:26:57
Postat av: Rasmus o mamma Carina

Hej Alfons och hela familjen! Tack för att vi fick sms med information om bloggen så vi kan titta på alla fina bilder och läsa alla vackra ord. Vi tänker så himla mycket på er allihopa. Alfons, vi har lovat att hälsa på din mormor, då kanske vi ses...!? Vi bor ju i Göteborg, så det är inte så ofta vi är i Skåne. Din lillasyster och jag är förresten nästan precis lika gamla, jag fyller år dagen efter Alma, så då vet du ungefär hur stor jag är!! Vi håller alla tummar och tår för en lyckad operation. Många kramar och pussar från Rasmus och Carina

2005-10-26 @ 18:37:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback