Torsdag 27 oktober. Om väntan, sekunder och om att hålla andan.

Alfons visste direkt vad som skulle hända idag när han vaknade klockan kvart över sju.  Han grät hela tiden jag tvättade honom med hibiscrub i duschen imorse, och inte blev det bättre när jag tog fram den rena vita skjortan heller. Jag försökte trösta, men det han ville höra gick inte att lova. Sen bäddade jag ner honom i den renbäddade (åh, jag kan ibland bli tokig på att allt ska vara så rent hela tiden, det blir så opersonligt med alla dessa kliniska dofter...) sängen och la honom på den kudden som jag hade när jag var barn, och hans blåa tjocka filt. När han fick hålla handen i min armhåla blev han lugn.


Christian kom fem minuter innan det var dags att åka till op, och så fort han fick det lugnande dormicum i porten så blev han den där lille bus-Alfons igen. Då tyckte han att allt var roligt. Och så sa vi till honom att vi skulle gå och hälsa på dom där roliga människorna som har disktrasor på huvudet. (Narkosläkarna!!!)

Idag hade dom mössor med mumin på. Det tyckte Alfons om, bara så ni vet.


Han somnade till (som han då ville) att jag viskade "bajs" i hans öra (Malin, visst är det roligt med kiss.och-bajs-åldern?!?) och slickade honom på kinden!!! Han skrattade. Det var det han ville och så fick det bli! Han somnade jättelungt och skönt.


Ändå värker det i kroppen, det psykiska blir fysiskt.

Ändå letar de förbjudna tankarna upp mig och binder fast mig.

Ändå känns det bara som det bottenlösa hålet.

Det skriker, dunkar, rusar och värker i min kropp.

Jag vill vara honom nära nu, vill inte att han ska ligga där alldeles ensam.


Jag/vi skriver snart igen, så snart vi kan och orkar. Nu ska jag och Christian ta en promenad.

Vi har ätit lunch tillsammans i Ronald McDonald-huset där vi har ett rum nu; det är skönt.


Catarina


Kommentarer
Postat av: Lina

Hej hela familjen.

Först måste jag säga att det e en otroligt fin sida ni gjort till Alfi... Det är så skönt o kunna gå in här o läsa o tänka på er, läsa alla de orden som är så svåra o säga.
Idag kan vi inte tänka på något annat än på er- vi håller alla tummar vi har. Usch, det känns klent i sammanhanget o säga att man håller alla sina tummar... Ni finns i mitt hjärta!

O alfi! Jag kommer o hälsar på dig så fort jag bara får! O Joel o Bjorn så klart! Jag har redan köpt en krya-på-dig present!

Sjörövar pussar från oss!

2005-10-27 @ 13:30:35
Postat av: Faster Therese

Då sitter man här och väntar, hoppas och tänker. Så många tankar som väller genom mitt huvud. Jag önskar så att jag kunde vara där vid din sida för att följa varje sekund. Denna väntan gör en galen. Jag har skickat så mycket positiva tankar jag bara kan idag till dig Alfons. Man måste tro! Allt kommer gå bra, du kommer bli frisk ifrån denna svarta onda sak i din kropp. Tänk så mycket bättre du kommer att må Alfons, inte mera trött, inte mera ont i ryggen, inte mera ont i magen. Jag förlitar mig verkligen på lärkarna och deras kunskap, dom är så enormt duktiga. Vet att dom gör allt för dig Alfons.
Jag tänker på din mamma och pappa... så mycket ni har gått igenom. Jag tycker ni är helt fantastiska. Önskar bara att jag hade en tredjedel av ert mod, er styrka. Ni är otroliga. Vill att ni ska veta att jag alltid finns här för er om det är något. Vill inget hellre än att hjälpa till om jag kan. Om det så är att ordna saker eller bara sitta och lyssa. Hoppas ni vet detta i era hjärtan. Ni är fantastiska föräldrar och ni gör verkligen allt i er makt. Alfons och Alma är lyckligt lottade till att ha såna föräldrar som ni och ni är lyckligt lottade till att ha såna underbara barn som dom. Önskar att även jag en dag får njuta av att ha en sån underbar familj runt omkring mig. Ni har verkligen fått mig att inse mycket... Detta är dagen som vi alla har väntat på... nu är den här. Allting kommer att gå bra, jag känner det i hjärtat. Skickar alla mina tankat till Super Alfons. Var stark!
Älskar er

Pussar
Therese

2005-10-27 @ 14:34:21
Postat av: EBBA

JAG ÄLSKAR DIG OCH LÄNGTAR EFTER DIG. JAG SAKNAR DIG OCH LÄNGTAR. PILLAN, SOM ÄR EN HÄST PÅ SKÅNES DJURPARK, HON SKA FÅ ETT FÖL. NU SKA VI TITTA PÅ BILDERNA AV DIG OCH JAG ÄLSKAR ALLIHOPA PÅ DAGIS OCH ER OCH HEMMA OCH HANNES OCKSÅ.

2005-10-27 @ 17:06:33
Postat av: sarah

älsklingar! snart ska vi leka igen. tack alfons för mys i soffan och kittel och bus. snart busar vi igen. bara lite till alfons. du är så stark. jag är så stolt över dig, så stolt över att få vara din vän. älskade alfons, så nära mitt hjärta.

2005-10-27 @ 18:37:31
Postat av: alfred

hej alfons! jag heter alfred. jag saknar dig, alfons. jag älskar dig. vi måste leka snart igen. din mormor ringde hit. snart kan vi titta på heffaklumpen. den finns på östenssons, jag kan köpa den tills du kommer och hälsar på.
kram från alfred (genom mamma)

2005-10-27 @ 19:21:48
Postat av: Malin

Catarina och Christian, minns detta;

Lyckans minut

Är det sant att jag håller ett barn på min arm
och ser mig själv i dess blick,
att fjärdarna gnistra och jorden är varm
och himmelen utan en prick?

Vad är det för tid, vad är det för år,
vem är jag, vad bär jag för namn?
Du skrattande knyte med solblekt hår,
hur fick jag dig i min famn?

Jag lever, jag lever! På jorden jag står.
Var har jag varit förut?
Jag väntade visst millioner år
på denna enda minut.

Erik Lindorm

Vi älskar er, då som nu och sen. Malin

2005-10-27 @ 19:24:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback