Torsdagen den 28 december 2006. Jul i vårt hus.

Dagarna rullar på och det är så skönt att bara kunna vara hemma, göra vad vi vill. Alfons och Alma-Lee är förkylda och det går utmärkt med hosta på nätterna och snor. Alfons värden är normala så han kan klara av det själv. Idag är första dagen utan kortison och det känns skönt, hans utbrott kommer avta, och den extrema aptiten också. Livet kan bli ännu lite normalare. Just nu känns det bäst att bara glömma hur sjuk han är, vad som väntar, och den lyxen unnar jag mig dessa dagar. Snart drar det hela igång igen och då kan man inte. Så vi leker, promenerar, spelar spel, har myskväll, äter, diskar för hand (då diskmaskinen inte överlevde disken från julafton), ser på film, läser böcker, leker med kusiner, klär ut oss och sover lite grann.

 

Julen blev väldigt bra, alla var här hemma hos oss (22 stycken) och kollade på Kalle Anka och åt julmat. Tomten kom och Alfons och Alma var modiga och gick fram och hämtade paket och sken av lycka. Alma fick bla ett dockhus och Alfons en mycket stor Lego lyftkran. Vi var trötta dagen efter, men det var det värt, när man ser på barnen hur mycket de uppskattar det.


 

Alfons blogg har nu funnits sedan augusti förra året och den är väldigt viktig för oss. Vi behöver inte ringa runt till alla jämt, och när man pratar med någon behöver inte hela samtalet handla om Alfons sjukdom och alla turer kring undersökningar och behandlingar. Det kan man ju läsa här. Mer och mer känner vi att bloggen är viktig för den kan ge alla er som följer oss en inblick i hur det är att ha ett barn med cancer. Ni är ganska många som följer oss nu. Varje dag är det mellan 500 och 600 besökare här, totalt 152 332 sidvisningar, 2220 kommentarer.

  

Ju fler i samhället som får veta om barncancer och vad det innebär desto bättre för oss och Alfons och alla andra barn med cancer. Fler människor får veta att barncancerforskning räddar liv, fler skänker pengar. Fler människor blir blodgivare, det finns blod till Alfons. Fler människor ser ett cancersjukt barn, och vet lite mer om hur det barnets liv ser ut, och hur föräldrarna mår, hur vi mår. Alla ni som följer oss som jobbar i vården, eller på försäkringskassan, eller i förskolan/skolan eller var ni nu jobbar kan använda er kunskap om barncancer när den behövs. När ni möter någon familj som är drabbad.


 

Just nu växer det tumörer i barn och ingen vet ännu något om dem. Föräldrarna går till vårdcentralen och familjeläkaren och de hittar inga fel. Föräldrarna kanske känner på sig att det är något som inte står rätt till med deras barn, men det går inte att tänka ”det kanske är cancer”, det tänker man bara inte. En gång när vi var på IKEA kom jag på mig själv med att sitta och titta på alla barn i restaurangen och tänka ”undrar om han har cancer, eller hon” och så tittade jag på föräldrarna och tänkte på hur ovetande man är innan man får beskedet och hur bekymmersfritt livet var innan. Fast det visste man ju inte då.


 

Fortsätt hjälpa oss att kämpa, det finns så mycket ni kan göra:


Det enklaste kan ni göra nu genast hemma framför datorn. Sprid Alfons blogg till så många andra som ni kan.

Ansök om att bli blodgivare. Alla får inte ge blod, men man kan ansöka, så får man veta. Gå in på
www.geblod.nu och anmäl er.
 


Skänk pengar till barncancerfonden. Gå in på www.barncancerfonden.se och klicka på "ge gåva". Det enklaste är att bli en vän för livet, då man via autogiro varje månad skänker en summa, och den behöver inte vara stor, bara den är.

 

Kontakta den barncancerförening som finns i den regionen ni bor i och bli stödmedlemmar. Alla barncancerföreningars adresser och telefon nummer finns på www.barncancerfonden.se klicka på "föreningar". Man kan hjälpa till med aktiviteter på sjukhusen. I Lund kommer det ett gäng människor till avdelningen och lagar en god middag till barnen och föräldrarna, dukar fint osv. Man kan få bössor att sätta ut i affärer eller på sin arbetsplats, man kan få foldrar med inbetalningskort att sprida. Man kan övertyga företaget man jobbar på att stödja barncancerföreningen ekonomiskt, eller alla sina kamrater på jobbet att tex avstå sin julklapp och skänka pengarna till barncancerfonden osv.

 


Alla kan göra något, vissa kanske bara något lite, andra väldigt mycket. Det kvittar oss, bara ni orkar göra mer än ingenting alls.

 

Christian


Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej
Än en gång har jag varit inne och läst om er, trots att jag inte känner er.
Gläds med er att er jul har varit bra och att Ni slipper vara på sjukhus just nu.
Ha det bra
//Susanne i Bjärred

2006-12-28 @ 14:47:00
Postat av: Kajsa Sigvardsson

Hej kära Catarina,
det var inte förrän Lasse tipsade mig i förrgår om er blogg som jag hittade hit. Men nu har jag ägnat flera timmar åt att läsa om dig, om er och eran kamp. jag har så klart känt till hur det varit med er men inte så detaljerat och jag vill gärna tacka för att ni orkat skriva.
Jag kommer följa er nu och jag hoppas mer än något att ni kommer orka. Jag är imponerad över er.
Kära hölsningar,

Kajsa Sigvardsson

2006-12-28 @ 15:20:51
Postat av: Kalle

Hej och god fortsättning. Hoppas att vykortet från Sydamerika kom fram. Hittade aldrig någon brevlåda men en tant som jobbade på flygplatsen lovade att posta dem. Om hon gjorde det vet jag inte.

2006-12-28 @ 15:23:54
Postat av: Matilda

Skönt att julen varit bra för er! Här har den också varit bra. Har käkat en massa mat och en massa choklad. Precis som det ska vara!

Kramar till er alla!

Postat av: gunilla i dalom

Varmaste, varmaste! Skönt att höra att allt har varit bra i jul. Just nu sitter vi och tittar på "Familjen Adams" Fast jag vet inte jag. Tycker nog att den urgamla var bättre. Sköt om er nu hela högen. Kramar!!!

2006-12-28 @ 17:20:40
URL: http://www.kanelbullens.blogspot.com
Postat av: Petra

Det är alltid med viss oro jag går in på bloggen. Skönt att det är positiva besked!

Angående vuxnas stirr på sjuka barn. Det är inte alltid så lätt att göra rätt eftersom folk är olika och reagerar olika. Ibland blir det fel hur man än gör. Hur tycker/vill ni att vuxna ska agera/reagera?

Kämpa på! Jag ska skänka pengar till barncancerfonden!

Gott nytt år!

2006-12-28 @ 18:49:35
Postat av: Malin(Dalom-dottern)

Blodgivare så klart!

2006-12-28 @ 19:41:32
Postat av: Anonym

blodgivare sedan många år! dock med viss bitterhet -mina bögvänner som är mer renliga och kör säker sex bättre än flera av mina heterovänner får inte lämna. det suger!

jag har funderat på att ansluta mig till tobiasregistret för benmärgsdonation, men bestämt mig för att vänta tills någon jag känner behöver. skräckhistorierna om smärtan skrämmer mej lite!


anyway! God fortsättning och massa styrka till er inför det nya året! 2007 kommer bli så bra så!
kram M

2006-12-28 @ 20:12:21
URL: http://punaniii.blogspot.com
Postat av: Anonym

NI är helt underbara som orkar skriva så bra NI delar med ER verkligen av VERKLIGHETEN. HOPPAS och TROR att Alfons fixar detta. Känner igen MIG i allt NI skriver, Förälder till ett cancersjukt barn.

2006-12-28 @ 21:34:09
Postat av: Evelina

Hej vänner! Vilken härlig jul ni verkar ha haft, hoppas att nyårshelgen blir lika mysig. Kommer att tänka på er på aftonen och hålla tummarna hårt för att 2007 ska bli ert år. Många kramar!

2006-12-28 @ 23:10:07
Postat av: Åsa

God fortsättning! Härligt att julen var bra, trots avsaknaden av snö och kyla! Blev så glad häromdagen när jag surfade in via min mobil och möttes av det där härliga positiva beskedet!
Tänker på er Kram Åsa

2006-12-29 @ 08:05:24
Postat av: Lasse & Carna

Hej
Ett riktigt gott nytt år önskar Lasse, Carna, Arne Weisse, Kalinka, Jonte, Malva, Duva, Stina, Rakel, Rut, Freja, Tyra, Pål, Mynta, Gunnar, Tofslan, Salvia,lammen och kaninerna. Hustomten hälsar också till er.

2006-12-29 @ 08:18:41
Postat av: Ann-Sofie

Hej!
Vad glad jag blir när jag läser att Alfons får vara hemma och fira jul & nyår.Det värmer att läsa!
Läser Alfons blogg varje dag och på juldagen när jag var på MAXI,så tyckte jag att jag kände igen en liten tjej i en kundvagn....Det var Alma-Lee! Skyndade mig hem för att läsa,jag visste att den 22/12 var ett viktigt datum för Er! Jag blev sååå glad av det jag fick läsa då.
Tänker på er varje dag!

Hälsningar Ann-Sofie

2006-12-29 @ 08:31:33
Postat av: Lotta på MVC

Härligt att höra att det blev en positiv julhelg för er. Av hela mitt hjärta önskar jag er ett riktigt Gott Nytt År och att ni orkar kämpa vidare. Det måste gå bra, det ska gå bra - tillsammans med oss alla som följer modiga Alfons i hans kamp - kommer det att gå bra.

2006-12-29 @ 15:01:10
Postat av: Mats Bengtsson

Så fort jag fyller 18 och får använda mina pengar lite friare så ska jag börja hjälpa. Jag vill men kan inte nu. Jag håller bara tummarna för Alfons och alla andra sjuka barn. Heja Alfons! Du klarar detta. Gott Nytt år/ Mats

2006-12-29 @ 15:25:53
URL: http://myshit.blogg.se
Postat av: Elisabet i Boalt

Hej mina älskade vänner!
Hoppas ni får en fin nyårsafton ochså, det är så skönt att höra att ni har haft en fin jul. Lycka till, det här kommer gå bra. Alfons kommer ju inte ihåg mig, men krama honom från mig och hans systrar.
Många stärkande kramar från Elisabet

2006-12-29 @ 22:49:21
Postat av: Emma

Hej! Jag skall genast anmäla mig på geblod. Vad fint att julen varit bra hos er. /E

2006-12-30 @ 07:38:36
URL: http://emmalexa.blogg.se
Postat av: Birgitte, Kalles mamma

Hej!
härligt att höra att Ni njutar av julledigheten på bästa sätt. Att Ni får fyllt upp på konton med skratt, pussar, lek och kanske lite lugn sömn i bland. Det är den bästa medicinen för alla i alla lägen :o)
Det är med mina hårt hållda tummar att jag önskar er ett gott nyår. Det bara måste gå lika bra som det här året slutade!! Tänkar på er varje dag, och skickar i morgon midnat en dedikerat tanka till er med alla bra förhoppningar för det nya året. Känn efter om inte Ni träffas av en stor energi kick just där?

2006-12-30 @ 20:06:51
Postat av: Therese Hedman ÄNGLAMAMMA till william

Tänker på er! GLÄDS ÅT ATT NI FICK EN SÅN FIN JUL TILLSAMMANS! HOPPAS ATT 2007 BLIR ETT FANTASTISKT ÅR FÖR ER FINA FAMILJ! Kramar Therese ÄNGLAMAMMA till William

http://www.williamhedman.dinstudio.se

2006-12-30 @ 20:23:37
URL: http://www.williamhedman.dinstudio.se
Postat av: gunilla i dalom

Varmaste på kvällskvisten. Hoppas att det är så där bra som det bara ska vara. Här här det snöat hela dagen, men nu regnar det. Ha det jättebäst! Kramar till er alla på Sätaröd!!!

2006-12-30 @ 20:42:10
URL: http://www.kanelbullens.blogspot.com
Postat av: Elisabet Roslund

I drömmarna jag ser bara glädje och bus
Jag ser glada föräldrar i varje hus
Men jag vet så väl att det inte alltid är så
Inte alla små barn få så bra må
Varför det är som det är
Dom tankarna går vi alltid och bär
Men vi måste försöka att på rätt väg vandra
Vi måste försöka att hjälpa varandra
Att stötta med kramar och ord är ju bra
Men pengar måste forskningen också ha
Alla vill vi se glada miner
Se lyckliga familjer och solen som skiner
Med tankar på Alfons idag
sätter in pengar på barncancerfonden gör jag
Jag hoppas att vi alla hjälper till
För det är så mycket som vi tänker och vill
En hälsning med Gott Nytt År vill jag alla ge
Och hoppas nu att mycket glädje få se

Stor Kram/Elisabet

2006-12-31 @ 00:59:05
Postat av: Anonym

Vill önska er ett gott nytt år. 2007 är året ni vinner över den här skiten.

tusen kramar Martina

2006-12-31 @ 13:27:06
Postat av: MyyZz

Jag och kissarna önskar ett GOTT NYTT ÅR. Panga ihjäl den där dumma cancern året som kommer.
kram

2006-12-31 @ 16:04:19
URL: http://myyzz.nu
Postat av: Matilda

Gott nytt år till hela familjen!!
Kramar från Karlstad!

2006-12-31 @ 16:08:19
URL: http://matildamatsdotter.blogspot.com
Postat av: pascall med familj

Vi önskar till er att Alfons blir frisk och Gott Nytt År. Ni er starka och fantastisk duktiga att
kämpa.Kramar Pascall med familj.

2006-12-31 @ 16:41:10
Postat av: elisabet i boalt

Hejsan familjen Löv
Ett riktigt GOTT NYTT ÅR
kramar från Elisabet

2006-12-31 @ 17:25:32
Postat av: gunilla i dalom

Varmaste, varmaste på nyårskvällen. Kramar i massor från oss alla, till er alla.

2006-12-31 @ 19:09:30
Postat av: Malin(Dalom-dottern)

Nyårshälsningar från mig och min familj

2006-12-31 @ 19:40:14
URL: http://malinakrocko.bloggspot.com
Postat av: Charlotte i USA

Hej pa er!

Med denna halsning vill jag onska er alla ett riktigt Gott Nytt Ar, ett ar som forhoppningsvis innehaller en lyckad HAPLO, en frisk Alfons och en valforkant lycklig familj som bara far njuta av att finnas och oroas och stressas av vardagliga ting!

Detta kommer vara min nyarsonskan.

Stora Starka Styrkekramar,
Charlotte i USA

2006-12-31 @ 22:29:27
Postat av: Emma Viklund

MIn julklapp till alla sjuka är en liten summa till barncanser fonden.
Kärlek

2007-01-01 @ 02:59:17
Postat av: Mia

Många tårar rann när jag började läsa i Alfons blogg och om jag som inte känner Alfons känner på det viset, förstår jag att det är onödigt att säga "Jag kan tänka mig hur ni känner", för jag är varken förälder eller har ett sjukt barn.

Det jag kan säga är att jag önskar att Alfons och hans familj kan vinna över livet! Hoppas att ni fått en bra start på 2007 om inte hoppas jag att det blir bättre!

2007-01-02 @ 19:53:57
URL: http://sisterofnight.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback