Onsdagen den 1 februari. Allt packat och klart!

Imorgon är sista dagen hemma. Sen flyger vi bort. Skönt.

Alfons har varit så duktig och glad genom hela strålingen, och det kändes så skönt att se honom stolt och nöjd när allt var över. Sköterskan som kört med Alfons i sängen varje morgon hade fixat en hemlig överraskning till Alfons när han hade ätit sin frukost (efter sista strålingen i måndags). Han fick åka truck i kulverten, jag åkte också med. Det var en riktig kulvertråtta som körde, och färden gick bort till strålnigen, där Jolanta som haft hand om oss väntade med en nalle till Alfons och en riktig björnkram till oss båda. Hoppas vi aldrig ses mer sa hon.

Tillbaka på avdelningen fick Alfons mer presenter, en jätte stor godispåse och en älgbebis. Han blev så glad, så glad. Han kramade och pussade på älgbebisen och den skulle ligga i Alfons knä hela vägen hem, och sen skulle den också sova med honom. Väl hemma fick Alfons sin strålpresent och den var helt rätt, en stor LEGO brandstation. Mycket saker kan man tycka, men Alfons har under hela strålningen varit duktigare än han varit under alla andra behandlingar. Han har satt nålen utan jättemycket skrik, samma sak när de tagit den, han har tagit sina tabletter utan problem, och druckit sin äckliga Ursofalk och Mycosatin (med efterföljande julmust, tur vi hade så mycket must kvar sen i julas!), utan bråk. Han har blivit sövd utan att vara ledsen en enda gång och bara varit lite ledsen ibland när han vaknat ur narkosen. Det är hemskt att tänka på det, men han har nog vant sig vid att det ska vara så här. Hans liv.

Nu var det ju nära att det inte blev någon sista strålning alls. Natten innan såg Catarina att lamporna på bilen gått igång igen (av sig själv), och att de nog slocknade nu... Ut snabbt som attans, men helt dött!  Ringa och väcka grannen mitt i natten, putta upp bilen och styra den åt sidan så grannens bil fick plats brevid. Inga startkablar i vår bil och... inga i grannens bil! Va fasiken! Varför kan folk inte ha startkablar i sina bilar! In till Kristianstad och köpa startkablar (tack marknadsekonomin för dygnetrunt öppna bensinstationer). Hem igen och starta bilfanskapet. Eftersom jag vet så här mycket om bilar ____, så ringde jag VOLKSWAGEN (detta är så kallad omvänd reklam) och ja man måste ju köra runt i ca 45 minuter för att ladda bilbatteriet. Så det blev vinterrally upp till Bosarparsjön och hem igen. Sängdags vid ca 02.00 och upp igen vid halv sex då Catarinas mamma sett till att hon "råkar" fylla år just denna härliga måndag. Sedan, på kvällen, somnade jag till Bollibompa och när jag lade Alma och när jag somnade Alfons och ett par gånger till här och där.


Papppa


Antal strålningar kvar: 0
Antal dagar kvar tills vi lyfter mot Lanzarote: 1

Kommentarer
Postat av: Lukas, 12 månader

Hej Alfons! Hoppas att du får det bra på Lanzarote. Jag heter Lukas och är 1 år. Om du kommer till Houston nån gång får du gärna hälsa på mig och min mamma (och pappa också så klart).

Kramar från Lukas

Postat av: Ellen

Det är klart att det ska firas när något sådant här är över! Undrar vad det egentligen är som händer med er bil? Och hoppas nu att ni får riktigt, riktigt bra på Lanzarote! Ser fram emot reserapport när ni kommer hem! kram

2006-02-02 @ 06:36:07
URL: http://www.avigt.nu
Postat av: Charlotte, Christer, Andreas och Rebecca

Hej hela familjen,

Vad du har varit duktig Alfons - än en gång! Ha nu en jättehärlig och mysig och mycket-sol-och-bad-semester och hoppas att ni kan njuta hela familjen! Det är ni väl värda efter allt ni har gått igenom.
Grattis i efterskott, Catarina.

Många kramar

2006-02-02 @ 08:14:20
Postat av: Petra på Vram

Hej allihopa!!

Vi på Vram vill önska er en riktigt härlig resa!
Koppla nu av från allt, det behöver ni. Tänk inte på något utom er själva. Vi som är här klarar oss en vecka. Alfons, glöm nu inte att titta ut på molnen. Det är jättehäftigt att flyga genom dom.
KRAM, KRAM från oss alla.

2006-02-02 @ 09:44:10
Postat av: Farmor & Farfar

Hej alla kämpar! Så duktig du har varit Alfons! Det blev en julafton till för dig med paketer, men det är du värd! Du har klarat ännu en lång behandling i Lund.
Nu hoppas jag det blir "julafton" för mamma, pappa och Alma också - kanske inte med paket men med avkoppling och lite värme i alla fall! Ha det nu SÅÅÅ skööönt! Bort, bort från det kalla, snöiga vädret i Sverige. Se till bilen så den inte får fnatt igen. Kanske bäst att ha numret till taxi framme - så ni kommer till Sturup i god tid för incheckning- den kan ta tid!
Ha det så skönt allihop!
PS!släpp inte barnen ur sikte!DS!
Kramar från farmor och farfar

2006-02-02 @ 11:48:11
Postat av: gunilla i dalom

Ha det allra bäst nu i Espania!Skönt för er att den här pärsen är över.Han är bra duktig!Som vanligt..kramar!

2006-02-02 @ 15:19:30
Postat av: sarah

viva españa! españa por favor!! och ät massor med glass!!! säg efter mig: una cerveza para papa y trez helados por favor! bra! nu klarar du dig!

2006-02-02 @ 21:32:36
Postat av: Faster Therese

Hej kära familjen! Ville bara önska er en riktigt underbar semester. Verkligen välförtjänt på alla sätt och vis. Kommer tänka på er varje dag. Ha det nuhelt underbart där nere. Sola och bada i Piñacolada :) pussar och kramar

2006-02-03 @ 00:01:44
Postat av: Grannen

Hmmm...
Tack för presenten (sprillans egna startkablar!). Så nästa gång bilspöket får för sig att tvätta vindrutan och lysa lite på uthuset så kan ni slappna av och bara ringa. Av erfarenhet kan jag säga att det verkar ta en 5-6 försök innan ni får kontakt!
Det var fint att få vinka av er imorse vid flyget(även om alla nattliga äventyr sätter sina sömnbristspår...) Jag hade en skön morgon på mysigt kafé i Lund sedan innan jag behövde ta mig till det fantastiskt 60-talsfula regionhuset på heldagsföreläsning.

Jessica

2006-02-03 @ 20:38:31
Postat av: Sima

Hej familjen

Sima och Martin har tänkt på er...
Vi har läst dagböckerna och följt er kamp, vilka kämpar ni är!
Det går säkert inte att beskriva och sätta ord på känslan av lycka och lättnad som fyller er nu...
Snart kommer lyckliga stunder få den här jobbiga tiden att blekna, men kanske inte falla i glömska. Vi önskar er många sådana lyckliga stunder tillsammans, som kan fylla era sinnen och minne.

Kramar
Sima och Martin

2006-02-05 @ 10:58:21
Postat av: Ellen

Hoppas att ni har det bra på semestern!

2006-02-06 @ 20:35:34
URL: http://www.avigt.nu
Postat av: Mormor

...som önskar er VÄLKOMNA HEM! Om en stund ska jag köra och hämta er på Sturup. Ska bli härligt att träffa er igen, solbrända i regnslasket! Och jätteroligt att få höra om er resa. Ser fram emot en kväll med film och prat. Men först ska jag hälsa på Tobbe i hans lägenhet. Mitt sista barn har flugit ur boet! Hur det känns kan vi ju också prata om. Skrållan är inte så intresserad av det!

Oj, nu sitter ni planet som just lyft! Flyg försiktigt!!!

Många, många mormorskramar.

PS till Christian: Det är inte mitt fel att Catarina föddes den 30. Hon var planewrad till den 19, men envis redan då, hon ville inte komma ut förrän 11 dagar senare, trots att jag städade skåp och piskade mattor och stod i.

2006-02-10 @ 14:36:16
Postat av: Ellen

Av ovanstående kommentar från "mormor" förstår jag att ni nu är hemma igen. Vi undrade just! Hoppas att resan varit toppenbra! Ser fram emot en rapport när ni hunnit landa på riktigt. Kanske några soliga bilder också? :-)

2006-02-12 @ 16:08:10
URL: http://www.avigt.nu
Postat av: Faster Therese

Hoppas att resan hem har gått bra och att ni har haft en helt underbar semester. Har tänkt på er mycket under veckan. Ser fram emot att höra allt. Många kramar och välkomna hem.

2006-02-13 @ 08:16:29
Postat av: Evelina

Skönt att höra att ni haft det bra men jag är ledsen att jag var lite stressad när vi pratade.Tänker på er mycket och nu har ju tankarna förändrats till glädjetankar, av olika orsaker. GRATTIS!!!!

2006-02-13 @ 12:21:13
Postat av: Anna

Hej Alfons och hela familjen!
Vill bara säga att jag tänker på er och att jag hoppas att ni mår suuuuuperbraaaa! Tänk så tufft ni har haft det och tänk så mycket ni har klarat er igenom!
Stor, jättestor, bamsekram
Från syster Anna (kan ni gissa vem?)

2006-03-06 @ 18:42:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback