Onsdagen den 15 februari. Radioaktivtmaterial på vift i Lund (och ja, vi är hemma igen)!

Hej alla! Nu har vi återvänt till kalla Sverige, närmare bestämt i fredags klockan 19.00. Sedan dess har vi inte orkat skriva till er (barnen har haft diarre och vi varit trötta).
 
Vi har haft det bra på Lanzarote, en väldigt vacker liten vulkanö. Barnen har tyckt att det varit spännande och vi också. Det var väldigt skönt att få ett avbrott i vardagen här hemma och få lite sommar värme. Det var inte för varmt (20-23 grader), och vi hade lite eller ganska mycket moln nästan varje dag. Vilket bara var skönt då man inte behövde vara så orolig för att någon skulle bränna sig. Bad blev det mest i badkaret då barnen tyckte det var för kallt i havet och poolen (de jättefina barnpoolerna renoverades hela veckan vi var där, och dagen då vi skulle åka hem kopplade de givetvis på vattnet!).

Men vi var runt hela ön och kollade på vulkaner (aktiva) och marknader och mysiga fiskebyar och ett väldigt landskap. Alfons åt pizza i en vecka och Alma-Lee åt spaggetti och köttfärsås. Det är så klart jobbigt med småbarn och maten när man åker iväg, men extra jobbigt var det för Alfons som är extra känslig efter alla cellgiftsbehandlingar.

Igår var vi i Lund, jag och Alfons. Det är enligt hans schema dags för en ny utredning, med alla röntgen undersökningar och urinprover osv. De ska kolla om det är något som ser annorlunda ut nu efter strålningen. Det var inplanerat lungröntgen och en injektion inför MIBG-skint röntgen som skulle gjorts idag. Men den radioaktivainjektionen hade "slarvats bort" av transportbolaget. Så det blev ingen injektion och därmed ingen röntgen idag. Och ingen vet var det radioaktiva materialet har tagit vägen. Så rör inga små kartonger ni ser i Lund, det kan vara Alfons injektion som har trillat ur en "transportbil"!

Alfons blev bara glad då vi slapp sätta nålen i porten och vi fick vara på lekterapin i över en timme medan de letade efter hans injektion. Vi fick också Alfons recept på hans nya medicin igår och det tar "ett tag" för apoteket på sjukhuset i Lund att fixa fram den, då de måste ansöka om licens från läkemedelsverket för att få lov att köpa in den. Men vi ska inte börja med den förren den här nya utredningen är klar, och den började ju lite trögt.

Idag ska Alma-Lee på dagis och Alfons ska följa med på samlingen, han ska snart börja på riktigt. Och jag ska börja jobba igen i mars. Det känns väldigt konstigt, och lite skönt på samma gång.

Pappa

Kommentarer
Postat av: Ellen

Välkomna hem!
Vet du vad, jag ska också börja jobba i mars! Kul va?
Du får komma inom och fika sen när du börjar jobba förresten, när du ändå är i krokarna. :-)

Postat av: Lotta

Hej!
Har dåligt samvete för att jag inte har hört av mig, skönt att läsa att ni haft det bra. Vem vet det kanske är någon girig sjuksköterska som sålt Alfons inj på den svart marknaden = blocket. Vet jag vad jag pratar om?! Kanske. Jag lovar att snart lyft luren och ringa.
Puss och kram och allt det där!

2006-02-16 @ 19:05:38
Postat av: Leon + familj

Hejsan,
Vad härligt att ni fick komma iväg och att allt gick bra. Men vi förstår att ni är utmattade. Hoppas i alla fall att ni känner er laddade med ljus o värme, det är ju lite kvar här av vintern (otrolig vinter, eller hur!). Och så bara SKA undersökningsresultaten vara bra nu. Hoppas ni fått göra MIBGn nu.
Kramar från oss!
Anna

2006-02-17 @ 08:14:22
URL: http://www.caringbridge.org/europe/leons

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback