Fredagen den 13 januari. Ännu en strålande dag.

Alfons har precis somnat efter 51 sidor Heffaklumpssaga, tacos och filmjölk med pepparkakor, två marmeladmackor och Super Zebran filmen. Klockan är 21.20 nu och vi vaknade vid klockan sex i morse, och Alfons har inte sovit en blund sedan 9.20 i morse när han vaknade ur narkosen. Han har inte tagit det lugnt mer än när han har varit tvungen (bilresorna och vid matbordet). Han har lekt med flygpalatsen vi byggt av Lego, han har varit riddare på sjukhuset med svärd och allt, han har jagat Kajsaspöket (som hälsar på och sover över) hela eftermiddagen, han har varit i affären och handlat. Han sjunger, busar, skrattar och kramas. Inget armband och ingen nål i porten. Inga tumörer.

Nu börjar man ana vad som väntar, efter. Efter alltihop. Det känns som ett stort mörker, ett tomrum där man ska vara som vanligt. Där allt ska vara som innan. Men det kommer det inte vara.

Nu har vi strålschemat att klamra oss fast vid. Sen har vi A-vitaminschemat, sen har vi inget alls. Mer än väntan. Väntan på kontrollerna och väntan på besked. De flesta återfallen kommer inom ett år, får man inget inom ett år minskar risken en del. Efter två år minskar risken ytterligare. Har det gått tre år och Alfons inte fått något återfall minskar risken avsevärt. Efter fem år är den minimal.

Får Alfons ett återfall har han under fem procents chans att överleva. Mer än 50 % av alla barn med neuroblastom grad IV får återfall.

Idag är jag glad, men inom mig vet jag att vi aldrig kommer att leva vanligt igen. Vi kommer att leva med döden varje dag, även de strålande dagarna.

Pappa

Antal strålningar kvar: 11
Antal dagar kvar tills vi lyfter mot Lanzarote: 21

Kommentarer
Postat av: Lotta

Hej!
Hoppas att ni har haft en bra helg. Som ni vet så har min helg inte varit speciellt rolig men vad är en öron inflammation jämnfört med cancer?! Fast ont gör det och yr blir man. Känns som världens längsta bakfylla. Idag ska jag försöka att hålla mig lite mer upprätt. Barnens stora kusin Lars från Sundsvall är här för att vara med i en bågskyttetävling. Ni fattar vad Jesper tycker det är häftigt att titta på när dom skjuter med så stora bågar.
Hakuna Matata!

Kram Lotta

2006-01-15 @ 09:43:58
Postat av: Lena Samzelius

Hej, jag har hittat er sida genom Leons sida. Jag är syster till Micke, Leons pappa och alltså Leona, Stellas och Agnes stolta faster. Jag sökte första gången upp er för att läsa ditt inlägg från 18 december om vad man kan göra för att hjälpa. Tyvärr bor jag i USA och har förtvivlat svårt att göra något praktiskt men jag försöker så gott jag kan. Jag kopierade ner det du skrivit då och skickade till min familj som bor i Sverige; hoppas att det inte gör något? Jag tänkte att Micke och Anna borde slippa tipsa om hur man kan hjälpa till själva... Hur som helst, jag har följt er sida och jag känner så oerhört starkt för er kamp. Både du och din fru skriver så vackert om ert vardags-liv/helvete och om era barn. Tack för att ni gör det. Jag önskar er allt väl och hejar på Alfons av all min kraft!
Kram från Lena, den okända fastern...

2006-01-15 @ 19:03:26
Postat av: Sandra

Vill bara att ni ska veta att jag tänker på er!
Massor!!

Samuel frågade efter Alfons häromdagen.
Tycker att det är dax att vi kommer och hälsar på snart. Om ni orkar med lite besök.

Stor kram från Sandra och Samuel

2006-01-16 @ 11:55:14
Postat av: Kajsa

Hej sötnosar! Och då menar jag er allihop, katterna med och kaninerna, och mössen i källaren som Alfons inte tyckte var så fina. Jag lekte djurljudslek med honom och Alma i affären, för att distrahera lite, jag hävdade att möss säger pip pip, men Alfons sa nej, funderade lite och sa "De låter prassel prassel, det vet jag för så lät den vi såg i källaren! -Men söt var den väl iallafall? -Nej. Nej, det var den faktiskt inte." Problem med möss lär ju inte hända med fyra katter, mjau mjau.

Tack för ett par fina dagar på landet, morra lite till tigern Alfons från mig!

Kramar från Malmö!

2006-01-16 @ 17:28:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback