Måndagen den 2 januari. Alfons ska sövas i två veckor.

Varje dag i 14 dagar ska Alfons sövas. När han sover ska de stråla honom med högenergi röntgenstrålar. Sen ska han vakna. Vi har bestämt att han ska få en strålkalender, efter varje strålning ska han få öppna en lucka och när lucka 14 har öppnats ska han få något fint och stort.

På strålavdelningen idag har de gjort en CT-röntgen över hans mjukdelar och en avgjutning som han ska ligga i när han strålas. Alfons var sövd i ca 30 minuter och vi fick pratat med hans ansvarige strålläkare, han visade oss också hur själva strålkanonen såg ut. Den såg ut ungefär som ett fattigt lands hela BNP. Den var stor och nog fantastiskt dyr också.

Jobbigt att behöva komma till ett nytt ställe med nya människor och nya rutiner och ingen känner oss eller Alfons. Men alla var vänliga och lugna och verkade veta precis vad de gjorde, vi litar på att de är experter i sitt skrå. Dessutom är det nog bara skönt för Alfons och oss att få lite miljöombyte efter den jobbiga högdosbehandlingen.

Alfons läkare på avd 64, och vi också, hade hoppats på att han kunde strålas utan att sövas, men det går inte. Alfons kommer att strålas på den utbredning tumören hade innan den opererades ut, och på hela kotpelaren (ryggraden) inte bara den sida där tumören hade växt fast. Detta gör de för att annars skulle halva kotan växa mer än den andra halvan, dvs. sned rygg och ryggproblem som resultat. När de strålar hela kotpelaren har de knappt någon marginal alls, ett par millimeter, till hans enda friska njure. Det vore dumt om han råkade röra sig och den skadas på något sätt, bara för att vi helst skulle vilja slippa hela sövningsproceduren med dormicum och uppvak avdelningen osv. Så han ska sövas, och det tar ju också bort alla skrik och tårar, då vi skulle ha varit tvungna att lämna honom ensam med strålkanonen i en till två minuter när själva strålandet sker.

Nu är vi hemma till den 10 januari. Tyvärr. Idag fick vi nämligen för oss att vi skulle sticka någonstans, och vi for runt till alla resebyråer för att försöka hitta några dagar i värmen. Läkarna på avdelningen skrev intyg och vi ringde runt och fick lånat ihop koffertar. Tillslut fanns där en flygresa (på sista resebyrån vi hittade) till Grand Canaria men inget hotell. Bara flyget skulle kosta lika mycket som två veckor med resa, hotell och allt. Så vi lägger planerna på värmen på is och letar upp något roligt surrogatresmål här omkring.

Pappa


PS 1: Idag vägde Alfons 15,5 kg och han fortsätter uppåt för varje dag.

PS 2: Det var så skön fredags stämning på 64:an idag (fast det bara är en sketen måndag), alla hade jackorna på och många verkade vara på väg hem, och jätte grattis till alla de positiva beskeden till Hannas föräldrar och framför allt till dig söta Hanna!

Kommentarer
Postat av: Ellen

Usch, vad jobbigt det låter! :-(
Men skönt att det ändå finns vissa positiva saker mitt i alltihop, som Alfons viktuppgång!
Hoppas att ni hittar någonstans att åka! Det låter som något ni verkligen skulle behöva!
Kan ni ta emot besök nu i Lund? Vi är ju lediga hela bunten och ganska mobila nu. Jag försöker slå en signal någon dag.
Idag ska vi åka till min morfar i Tolånga. Min mamma är där också så Luna ska träffa mommo och gammelmoffa. De var helt insnöade när det var som värst med snön, men nu är det lite bättre. Här är snön nästan helt borta, bara slask och tråkigt, men vi hoppas kunna bygga en snögubbe i Tolånga.

Postat av: Jessica och Rakel

Hej små och stora älsklingar!
Här kommer en hälsning från snöiga och kalla Stockholm. Vi hälsar på kompisen Jessica och hennes familj och nu hälsar vi på storasyster/moster Erica och Rakels lillkusin Ella.
Vi tänker på er och är glada för att ni tar hand om Grå och Simba till oss så att vi kan vara bortresta. Rakel längtar efter Simba så ni får pussa och klappa henne från Rakel.

Vi ses snart! Pussar och kramar och vacker vintersnö i stora flingor!

Jessica & Rakel

2006-01-03 @ 12:45:44
Postat av: Maria Arnehed

Gillar om det du skrivit! Roligt att se lite fina grejer och inte endast det generella grejerna som man kan läsa om hela tiden. ;)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback