Onsdagen den 11 januari. Första strålbehandlingen avklarad!

Igår satte de nålen i Alfons port och det har aldrig gått så bra förut, han skrek bara lite. Sövningen gick också bra och simulator strålningen tog bara 45 minuter. Sedan var det en dålig narkosläkare som valde att väcka honom på strålcentrum, vilket ledde till att han skrek hela vägen tillbaka till uppvaket;  -jag är hungrig! Jag vill ha pannkakor! Oj, oj vad det gör ont i min mage! Annars är sovdoktorerna helt suveräna, detta var faktiskt den första jag stött på som var mindre bra, och då har Alfons ändå sövts cirka 25 gånger. Sen fick vi komma ner på avdelningen och där var fullt så vi satt och tittade på "Vi på saltkråkan" och åt medhavda pannkakor i lekrummet. Alfons åt fem stycken. Godis fick han på pressbyrån för att han var så duktig när de satte nålen. När vi körde hemåt kom Alfons på att han ville ha pommesfrites med ketchup så det köpte vi på Sibylla, och när vi tankade ville han ha glass. Som ni förstår får han inte äta frukost när han ska sövas, därav denna fantastiska hunger. Idag väger Alfons 16,5 kg mot 16,0 kg igår.

Så var det dags för den riktiga strålningen idag. Alfons var duktig som vanligt och allt gick väldigt bra. Efteråt satt vi och tittade på "Landet för längesedan" och Alfons åt fyra pannkakor. Han blir gladare och piggare för varje dag, han busar och sjunger och säger - vet du vad pappa. Nu känns det mest jobbiga att vänta på biverkningarna av strålningen, att inte veta hur Alfons kropp reagerar. De vanligaste biverkningarna är magsmärtor, illamående, kräkningar, diarré, sjunkande blodvärden och ingen aptit. Ungefär hälften av barnen som strålas får ganska mycket biverkningar den andra hälften får bara lite. Det är inte förrän någon gång nästa vecka man kan börja märka några biverkningar, då det inte är den enskilda strålningen som ger dem utan det är den sammanlagda dosen som kroppen reagerar på.

Nu är jag trött och orkar inte skriva mer, imorgon gör vi samma resa igen. Med pannkakor och allt.

Pappa

Antal strålningar kvar: 13
Antal dagar kvar tills vi lyfter mot Lanzarote: 23

Kommentarer
Postat av: Ellen

Vad skönt att det gick så bra! Jag hoppas att de övriga gångerna ska gå lika bra. 13 stycken _kvar_, det är inte lite det! Hoppas också att Alfons får så lite biverkningar som möjligt.

Just nu är jag i Göteborg. Det hade varit jättesnöigt och fint innan jag kom, men sedan jag kom hit har det bara regnat hela tiden nästan. Det finns förresten också en Alfons här, fast han är svart och krullig och går på fyra ben. ;-) Det är en supersöt dvärgpudel som har sovit i min säng. Jag har även haft sängsällskap av en Puma, en kattunge som är så tokig att hon velat sova under mitt täcke.

Snart ska jag åka in mot stan och träffa lite bekanta. Har haft sovmorgon och det var skönt. Mårten, Luna och Tuva är kvar i Malmö.

Postat av: Faster Therese

Han är duktig lilla Alfons. Helt underbart vilken aptit han har. Bra att han hann börja äta innan strålningen så att han vet att han kan och inte är rädd för det mer. Ifall strålningen nu ger biverkningar som kräkning mm. Jätte skönt att han äntligen har kommit upp över 16kg. Han är duktig lill killen. Hoppas nu att strålningen går bra och att han inte får några biverkningar. Sen bär det av mot solen för er. Härligt!

Kramar

2006-01-12 @ 09:59:41
Postat av: Sofie

Vad skönt att höra att han äter nu igen. Och att i alla fall första strålningen gick så bra.

Tänker på er, som vanligt.

2006-01-12 @ 20:20:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback