Söndag den 8 januari. Sondslangen är borta!

Hej alla. Vi har tagit bort Alfons sondslang för han äter mer och mer hela tiden (det gkorde vi i fredags). Igår, på IKEA, åt han köttbullar och potatis, med sås och lingon. Det har han aldrig ätit förut. Helt knäppt.

I fredags åkte vi till farmor och farfar och åt god mat och sov över (Therese vann natt-pokerspelet i en evig final mot Catarina). Innan det blev natt var vi ute på promenad och på kvällen fick Alfons sitta uppe och titta på Ice Age i TV-soffan. Farmor hade rotat fram lite av mina gamla leksaker, som Alma och Alfons fick leka med, det tyckte de om. Sen lekte vi kurragömma och Alfons tycker det är en jätte rolig lek.

Idag har Alfred och Hedda och deras pappa John kommit på besök och vi har precis varit ute på äventyr i snön. Alfons och Alfred åkte pulka på vägarna och körde in i snövallarna och välte, och skrattade. Sen hittade vi värsta pulkabacken. Det blev bara ett åk var, för backen var så lång att vi inte orkade gå upp en gång till. Så mycket som Alfons har gått idag har han inte gått på väldigt länge (oktober), och i snö dessutom. Han kommer somna snabbt i kväll den lille kämpen.

Nu har vi ätit och ska tända en brasa i kaminen, alla barnen bygger en jätte-tågbana på golvet i vardagsrummet (dvs John och Catarina bygger, Alma och Hedda river och Alfons och Alfred slåss i bakgrunden om ett rött lok). Snart sover alla barn sött och då tar vi fram Tacos och ölen. God natt!

Pappa

Kommentarer
Postat av: Lotta

Hej alla glada!
Skönt att det ordnade sig med resan till slut. Kajsa och jag ska önska till vår önskestjärna om fint väder. Men då måste man flaxa som en fågel, hoppa som en fisk, sitta ner, stå upp och önska, önska, önska ( kommer ursprungligen från Nalle puh ). Det bruka fungera så gör det inte det denna gången vet jag inte vem vi ska skylla på. All lycka till med strålbeh, vi hörs!
Kram Lotta.

2006-01-08 @ 19:49:35
Postat av: Ellen

Jippi! Vilket toppenframsteg! Det måste vara skönt att slippa den! :-D

Postat av: Malin me Åke

Det är nog kanske som när man fått barn. Då käkar man ju allt möjligt konstigt som man aldrig har gillat förut. Kroppen vet kanske vad den behöver på nåt vis.
Kul att allt går åt rätt håll!
/Malin

2006-01-09 @ 09:23:50
URL: http://malinakrocko.blogg.se
Postat av: Faster Therese

Hej mina kära :)
Det är helt underbart att se Alfons med lite kraft igen. Bus leendet och spring i kroppen. O gud vad han åt och det kändes så ortoligt skönt. Bra att han får äta upp sig lite nu innan semestern med så han orkar bada en massa (om han nu får det)

Tänker på er

Kram

2006-01-09 @ 11:23:30
Postat av: sarah

hej sötnosar! önskar att jag kunnat vara med, men har fått läsa, läsa, läsa i stället. när det har blivit på tok för ensamt har jag och katterna gått bort och kelat med fåren. de är alltid med på lite gosa. men lappsjukan känns av. bra att ni har haft det mysigt. vi ses nog snart ändå. blev det ingen heffaklump? bra att ni spöade min man i poker, förresten. vill inte få hem en spelgalning. pussar!

2006-01-09 @ 15:41:46
Postat av: Anonym

Hej lilla, rara familjen!
Så roligt att ni fick lite andrum mellan behandlingarna så ni kunde komma och hälsa på oss. De är för härliga de små, och så underbart att se Alfons äta igen! Det behövs säkert massor av kraft för att gå igenom alla dessa sövningar i 14 dagar -bara jag tänker på det så blir jag matt. Men nu har ni något positivt att se fram emot - flygresan till Lanzarote! Jag håller tummarna för er i morgon, så att det går bra.
Kramar till er alla från Farmor
PS! Ni glömde en nappflaska! DS!

2006-01-09 @ 17:16:11
Postat av: Camilla

Hej i natten!

Går in och kikar här lite då och då för att se hur det går för er. Det glädjer oss alla att det går på rätt håll. Vi håller alla tummarna här nere och gläds med er för varje framsteg.

Visst är det väl härligt med snön? Det är som om man får lite nya krafter. Och det kan man ju behöva mellan varven. Vår lille Jonathan låg med feber och förkylning under den värsta snöstormen så han har inte varit i så mycket kontakt med det vita. Men det kommer säkert fler snötillfällen i år. Första gången för Jonathan att upptäcka detta underbara fenomen.

Hoppas nu att de närmsta 14 dagarna går fort för er och att ni sedan får en härlig semester. Det har ni alla gjort er förtjänta av.

Många kramar ifrån

Camilla,Martin, Christopher och nästkusinen Jonathan.

2006-01-10 @ 00:03:06
Postat av: Mormor

... som inte glömt er (som om det vore möjligt), men som inte haft ork att skriva på ett tag. Jag är så glad för er skull att ni får ha Lanzarote längst ner på strålkalendern. Där lär det bara regna några dagar om året, så ni kommer att få mycket sol! Landskapet är så kargt, att det kan gälla för månlandskap: först Star Warsfilmen spelades in där. (Var får man all kunskap ifrån???) Sol kan Alfons behöva, för sedan måste han ju hålla sig i skuggan. Bra med alla fruktträd i Sätaröd, och alla buskarna som jag planterade, nu kommer de till användning. En riktigt mulen sommar önskar jag er!

Idag har jag varit i Linderöd och hälsat på kusinerna. Det är en glädje att åka förbi ert hus och se så fint det blivit, utan byggnadsställingar och allt! Och imorgon börjar strålbehandlingen. Alla mina varmaste tankar är med dig då, Alfons. Måtte strålkanonen hitta alla eventuella cancerceller och panga dem så att de inte kan bilda några fler tumörer! Vi har haft nog med tumörer för tid och evighet i vår familj!!! Och så bra att du slipper slangen i näsan nu, Alfons. Och att du äter köttbullar! Jag ska bjuda dig på mormors godaste köttbullar när du kommer in och hälsar på mig nästa gång!

Sov gott Alfons. Och alla ni andra också. Jag ringer imorgon och hör hur strålningen gått.

Kramar från mormor

2006-01-10 @ 01:05:25
Postat av: paxil

Lets go now!

2007-02-19 @ 02:27:26
Postat av: paxil

Lets go now!

2007-02-19 @ 02:28:22
Postat av: Anonym

Hello, Your site is great. Regards, Valintino Guxxi

2007-03-31 @ 01:49:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback