Söndagen den 1 Januari. Snögubbar och slagsmål

Idag har vi byggt en stor snygg snögubbe (som Alfons ville döpa till Nemo), trots plusgrader och droppande träd. Jag har skottat snö och min oförklarliga huvudvärk har inte försvunnit förrän nu ikväll. Igår var en väldigt bra och trevlig nyårsafton med god mat, trevliga vänner, raketer och pokerspel. De flesta raketerna sköt vi med barnen vid halvåtta tiden, Alma tyckte färgerna var fina men blev rädd när raketerna skulle flyga upp. Alfons var väldigt fascinerad och tyckte det var sådär lagom otäckt. Tolvslaget blev med en vaken och skrikande Alfons som bara ville sova, men som vaknat och fick komma ner till oss.

Alfons fortsätter att må bättre och bättre. Han äter lite mer och orkar lite mer. Idag kom han ut till mig i köket och sa: - Pappa titta jag kan springa nu, och så sprang han sådär lite snett med kroppen, men han sprang. Han har börjat sjunga igen och det är jätte härligt, hans stämma är lika stark och pricksäker som innan han blev sjuk. Under nästan hela tiden på sjukhus har Alfons inte velat lyssna på musik alls, och inte velat sjunga, vi har inte fått sjunga för honom heller. Däremot har det varit mest neråt mellan Alfons och Alma, de bråkar ganska mycket och Alma är väldigt frustrerad och slår på Alfons hela tiden. Men vi vet att många har det så, även om det ena syskonet inte är på sjukhus långa tider, men lika jobbigt är det för det.

Imorgon, tidigt, bär det av till Lund igen. Vi ska träffa stråldoktorn och Alfons ska sövas och Skalman ska göra en avgjutning av hans kropp. Just nu vet vi inte så mycket om strålningen och vad det innebär med biverkningar osv. Imorgon får vi svar på våra frågor och vi hoppas vi kan få hela schemat för hans strålbehandling. Då skriver vi mer, när vi vet mer.

Imorgon ska Alma börja på dagis igen, det känns bra. Mormor ska lämna Alma då vi kör mot Lund 06.40.


Pappa

Ja, just det! God fortsättning alla som följer Alfons här på bloggen!


Kommentarer
Postat av: Sofie Larsson

Jag tänker på er och Alfons och känner på mig att detta kommer bli ett bra år. Med lika mycket kärlek som förra :)
Gott nytt år till er, hela familjen!

Varma hälsningar, Sofie
(Tessans bästa kompis)

2006-01-02 @ 13:43:39
Postat av: Gustaf med familj

Gott Nytt År på Er alla från oss alla.
Strålningen kommer att gå bra, de är så gulliga därborta...
Ha det gott vi syns,
Gustaf är utsläppt nu och han mår bra nu.
Hälsningar från Gustafs familj

2006-01-02 @ 19:59:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback