Tordagen den 27 juli. Om behandlingen som lider mot sitt slut.

I tisdags började Alfons med sin sista Roaccutanbehandling, (A-vitaminerna) och är färdig måndagen den 7 augusti. Då är allt slut... Hela det långa schemat som vi fick en förtvivlad dag i juli förra året och vilket vi haft våra krampaktiga mål och måsten i under detta år. Varje avslutad cellgift har kännts som en seger; han har överlevt hittills. Varje operation och den helvetiska högdosbehandligen de mörkaste dagarna i november och december. Nu har vi insett att vi var och en på sitt håll, inte trodde att han skulle överleva. De värsta dagarna när vi inte ens räknade timmar, utan allt stod still. Bara att hålla andan...
Strålningen och Roaccutanbehandlingen var ganska enkelt i förhållande till det. Nu är han ju hemma. Och Anna, nej, vi är inte härdade av alla lunginflammationer: det är 6 veckor sen han hade en! Vi har bara inte vågat skriva det!!!

Vi är livrädda för vad som ska komma att hända efter detta. Om det kommer att hända något. Det kan vi bara inte beskriva. Visst är vi "glada" för att allt gått så bra som det gjort hittills, men rädslan vi bär med oss i vardagen är obeskrivbar. Och så stark. Samtidigt så försöker vi se frammåt. Att ha något slags liv planerat; bröllop i augusti och ett nytt litet liv i vår familj i slutet av september. Det är lycka!

I början av september kommer vi att åka till Lund och göra olika röntgen och ta en massa prover. Då får vi veta om vi får 3 månader till hemma eller om vi ännu inte, med kärlek, kamp och mediciner, lyckats besegra cancern.

Catarina och Christian


Kommentarer
Postat av: Kajsa

Det var så lätt att glömma cancern när en glad och ljusögd Alfons kramade mig och vi lekte katt. Det kändes som att den aldrig kan vinna, men varje puss, kram och "Jag älskar dig Kajsa!" skickade en klump i halsen på mig; jag älskar dig också Alfons och du är så fin att du måste finnas! Det bara är så!

Ibland blir cancern bara som ett mörkt moln, ett hot, men behandlingarna och röntgen gör den så tydlig. De suddiga kanterna upplöses och cellerna räknas noggrant noggrant. Stilla önskar jag att det inte finns några cancerceller att räkna.

Hoppas att vi ses snart igen!
Kärlek från Malmö

2006-07-27 @ 15:45:23
Postat av: Ellen

Det känns som om det var igår som Christian berättade att Alfons fått cancer och nu har det alltså gått mer än ett år. Så kort tid, men så länge och så mycket som har hänt. Jag hoppas på idel bra och postiva besked i fortsättningen!

många kramar

Postat av: Christina Björnfot

Hej på er!
Vilka fina sommarbilder ni lagt ut på förra bloggen, härligt att se! Magen ser lika stor ut som min gjorde med både Noel och Elsa... det är tur att den krymper efteråt.
Skönt att ni har mycket roligt att se fram emot med både ny familjemedlem och bröllop, det hjälper att hålla tankarna borta stundvis från rädslan och oron för nya behandlingar. Vi hoppas på bara positiva besked för er i september.
Sköt om er!
Kramar Christina m fam

2006-07-27 @ 22:18:57
URL: http://www.bjornfot.blogg.se
Postat av: Gunilla i dalom

Jag kommer i håg dom första bilderna jag såg på Alfons. Däeför gläds jag så otroligt åt dom fina sommar och tårtbilderna. Dom lever verkligen. Måtte ni få ett jättefint bröllop alla fyra (fem). Men vi lär väl höras innan det. Sköt nu om er i sommarhettan och ha det så bra det går. Ni finns i mina tankar. Varma kramar från Gunilla.

2006-07-28 @ 19:44:44
Postat av: Kyle med familj

Hej på er!

Vi har inte setts på länge men vi följer er troget genom bloggen. Och det är så härligt att se dessa sommarbilder och höra att ni ändå har det bra mellan lungiflammationer och förtvivlan. Och att ni har så mycket att se fram emot. Jag håller alla tummarna för att ni inte skall få några negativa besked i Lund framöver!
Många kramar från Katalin

2006-07-28 @ 22:18:38
URL: http://www.caringbridge.org/ky/kyle
Postat av: Boris

Hej!

Ibland så överlever man tyvärr har Pascall gått igenom samma behandling men den sista A-vitaminen tog vi aldrig, återfall, ja ni ska vara uppskrämda det är den värsta cancern vi lever med men, och det är så att ibland överlever man det finns bevisat, ett tips om ni vill enligt dr Albert så ska jag tala om vilken Omega 3 ni ska ge för det är bevisat bra och ok:at från Albert det är Professor Per Kogner i sthlm som ordinerar.
Vi har inte så många livlinor att vi kan säga nej.
ni är i fas 3 nu, ni har kommit långt.
Ring mig på 070 62 86 159

Varma hälsningar!
Boris

2006-07-29 @ 11:44:38
Postat av: Martina

Hej.
Grattis till att ni ska gifta er!
Ni kan verkligen behöva få försöka focusera på glädje.Önskar er all super mycket lycka och tusen kramar.

Martina

2006-07-31 @ 22:25:10
Postat av: Evelina

Hej! Vilka fina bilder i förra bloggen. Ungarna är så söta i sina klänningar. Var hittar ni alla fina kläder egentligen?
Håller tummarna för att allt ska gå bra med sista behandlingen och röntgen. kram!

2006-08-02 @ 20:25:17
Postat av: Faster Therese

Ta varje dag som den kommer och fortsätt leva som vanligt och planera. Förstår att ni oroar er mina älsklingar, vem gör inte det? Men jag tror att kärleken med hjälp av mediciner besegrar allt även ondksan i form av cancer.
Jag vill även säga ett farväl till vår älskade Farmor Evy som dog i tisdags 1/8. Hon somnade stilla in med en vacker blomma i ena handen och hållandes sin dotter Agneta i andra. Nu får du återförenas med din livs förälskelse Bertil, han som du saknat sedan dagen han gick bort. Han väntar på dig med öppna armar. Tack för alla dessa år som vi fått tillsammans med dig och så mycket du har gjort för båda dina barns familjer. Vi älskar dig och kommer sakna din närvaro, telefonsamtalen som du alltid lyckades pricka mitt i maten och att du alltid ringde 2 gånger efter varandra för att du glömt säga något. Men speciellt din envishet och din fantastiska humor som du behöll hela vägen igenom. Vi sörjer dig ifrån djupet av våra hjärtan, vila i frid farmor.

Kramar
barn barnet Therese

2006-08-04 @ 11:16:30
Postat av: Gunilla i Dalom

Lite lördagskramar så här i all enkelhet. Tänker på er alla!

2006-08-04 @ 20:10:53
Postat av: gunilla i dalom

En JÄTTEKRAM till Alfons på namnsdagen. Hoppas att du får en fin tårta i dag också.Hälsa de dina. Kramar!

2006-08-06 @ 10:40:51
URL: http://www.kanelbullens.blogspot.com
Postat av: Jörgen Cicci och Hannah

Grattis på namnsdagen Alfons!!! hoppas att ni alla har det bra. vi ses snart under äppelträden! styrke kramar från oss i Bromölla!

2006-08-06 @ 21:30:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback