Fredagen den 2 juni. Alma är sjuk och Alfons har fått sina första presenter.

Nu är Alma sjuk, något vanligt virus trodde doktorn. Röd i halsen, hängig, äter dåligt och väldigt trött. Hon var så väldigt duktig hos doktorn, gapa stort när doktorn tog halsprover, vände huvudet, innan doktorn hann säga till, när hon skulle kollas i öronen. Det märks på henne att hon också vill vara sjuk precis som Alfons, hon liksom skiner upp när man säger att hon ska till doktorn. När hon ska ta sin medicin är det likadant, inga problem, hon vill ta medicin precis som Alfons. Det är lite hemskt på ett sätt, men hon blir nog mer påverkad av allt det här än vad vi tänker på (och märker). Nu kollar hon på Pippi Långstrump (hennes idol, som fram till för någon dag sedan hette ”Pippi Toscch”, men numera heter ”Pippi Lång-stump”) och dricker välling till lunch (och lite pepparkakor till efterrätt).

Alfons har varit uppe hos de stora barnen på dagis idag, och han trivs väldigt bra där. Han är nog lite för stor för småbarnsavdelningen nu. Efter sommaren ska han ju flytta upp till de stora barnen, och det känns helt lugnt.

Det har redan kommit två gratulations gåvor från barncancerfonden, och vi blev väldigt glada. Fortsätt gå in på www.barncancerfonden.se (klicka er in på ”Gåvor” och vidare till Gratulations gåvor) och skicka hem fler grattiskort till Alfons, och skicka hem fler barn från barncanceravdelningarna. Forskning hjälper, och mer forskning hjälper ännu mer!

Nu ska vi snart bygga veranda, finns det någon, där ute, med verktyg och lite snickarglädje kan ni bara höra av er (0734-13 25 29). Vi har varken eller, men verandan måste byggas.

Christian


Kommentarer
Postat av: Leon + familj

Hej på er,
Hoppas Alma är friskare nu. Och att viruset låter Alfons vara ifred. Hon låter nästan komiskt lik Stella som just nu sveper i sig Kåvepeninet med en enorm tillfredsställelse. Hon åt till och med cellgifter en gång och klagade inte alls på att behöva dricka kol på akuten, tvärtom så var hon lycklig över att ha fått en egen nalle (för att hon var så duktig) på sitt EGET sjukhus.
Oj, jag måste hindra Leon från att somna i soffan. Ta hand om er!
Anna


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback