Tisdagen den 7 mars. Ännu en inställd MIBG-röntgen!

Idag skulle Alfons få sin radioaktiva injektion inför morgondagens MIBG-skint röntgen. Det blev ingen injektion.

Den här gången var injektionen för radioaktiv för att de skulle våga använda den. Tur att Klinfys-labbet kollar sakerna innan de används! Jag stötte ihop med överläkaren på avd 64, Thomas Vibe, och bad honom tvåla till cheferna på radio-labbet eller vad stället heter som har klantat sig två gånger på rad. Detta skulle han göra, sa han och hånlog lite, som om han såg fram emot något lite extra roligt att ta itu med under dagen.

Istället fick vi på en rutin kontroll av Alfons öron (som också var inplanerad till idag), veta att han har vätska bakom båda trumhinnorna och hör mellan 10 och 100 gånger sämre än vad han gör normalt. Det är inget farligt men det är såklart jobbigt för Alfons att inte höra ordentligt. Vi har tyckt att han har hört sämre och sämre senaste veckan, och nu fick vi veta att vi inte inbillat oss. Så nu ska vi avvakta en odling som togs i näsan och så ska öronläkaren i Lund titta på Alfons nästa vecka. Vi ska ju ändå dit för att göra en MIBG-skint. Eller inte.

Lilla syster Alma-Lee är nu i slänga sig på golvet och bli en potatissäck samtidigt som hon gråter hejdlöst och skriker nej hela tiden stadiet. Detta beteende kan till exempel provoceras fram om man helt omotiverat försöker ta på ett par vantar när det är minus tolv grader, eller till exempel om man inte tidigt en tisdags morgon ger henne godiset som står högst upp i skåpet som man öppnar för att ta diskmedel. En påse godis som hon dessutom omöjligen kan se om man räknar ut hennes höjd och vinkeln mellan skåpskanten och hennes ögon. Hon luktar sig till godis, så måste det vara! Skämt å sido, det är jätte jobbigt för henne, men trotsåldern är en viktig period i ett barns utveckling (och i föräldrarnas). Det är tur man kommit igenom en trotsålder, så att man vet att det går. Och så att man vet att när det är som värst kan man vara helt säker på att det bara blir värre.

Pappa


Till alla psykologer, advokater, hårfrisörer, poliser, reklamare, telefonförsäljare och dyra hantverkare: ni är uppsatta på listan över vilka yrkeskategorier som ska ta rymdfärja nummer två (som inte råkar finnas) när det är dags att lämna den här planeten för att flytta till en ny planet.

Jag skojar bara! Men humor kan vara lite svårt, när man sitter ensam framför en plattskärm (eller en gigantisk gammal rund skärm, med rinnande ögon) och bara surfar runt på nätet för att man inte har vett att göra något vettigt som att läsa en riktigt tjock bok eller kolla på kvinnofängelset på TV. Och det var ju lite med glimten i ögat som jag skrev sådär om psykologer, att de har bajsbruna kläder osv. Som bevis kan jag skriva att jag just nu har bajsbruna manchesterbyxor och bajsbrun skjorta på mig. Men det är allvar.

Kommentarer
Postat av: Ellen

Vilka klantmänniskor. Otroligt tröttsamt!
Hoppas att det rättar till sig med öronen på Alfons och att Alma-Lee lugnar ner sig något. Det är mycket vilja i sådana där små! *hör fortfarande morgonens skrik och gnäll i öronen*

Jag tror för övrigt att alla yrkeskategorier klarar av att ta fördomsskämt om sig själva på det viset du skrev.

Stor kram till er

Postat av: Leon + familj

Som om man inte hade nog strul i tillvaron ändå. Jag tror faktiskt att Thomas är rätt bra på att tvåla till dem, när det behövs. Typiskt att ni ska få vänta en hel vecka också. Sjukvården är helt omänskligt tålamodskrävande ibland, men vad ska man göra, man har ju inte så mycket att sätta emot, liksom.
Trist med Alfons öron. Hoppas de hittar nåt smidigt sätt att komma åt det, kan ha få rör eller finns det nåt som talar emot det?
Och så trots på det, känner igen utbrottsvarianten.
Nej, nu hoppas jag det slutar strula. Och att ni får er MIBG. Och viktigast - att resultatet på den är bra.
Kramar från oss!
/Anna

2006-03-08 @ 08:30:10
URL: http://www.caringbridge.org/europe/leons
Postat av: FARMOR

Stackars lille Alfons! Hoppas han slipper rör i öronen - det finns snart inget område som inte har behandlats på honom. Vilken tur att labbet kollade - vad hade hänt annars? Ni/vi är ju helt i sjukhusets händer och visst litar man på att allt är rätt, men.....man vet inget - de är ju dom som är experter.
Bajsbrun!?, jag tror det har något att göra med din skoltid - det fanns en bajsbrun lärare SYo tror jag - du kanske skall fixa en biljett till honom också på rymdfärjan - så du blir av med den irriterande färgen.
Trotsålder - det är inte lätt, Alma testar säkert hur mycket ni orkar innan ni ger upp för hennes skrik - tjejer kan vara envisa och försöker få sin vilja igenom. Det gäller att vara stark som förälder.

Sköt om er! Farmor

2006-03-09 @ 09:18:52
Postat av: Faster Therese

Ha ha ha, jag kommer ihåg honom. Tror tom att han hette Bruno... Vi kallade honom bajsbyxan för han gick alltid i bruna byxor :) ha ha ha. Stackarn, inte hans fel att hans favorit färg var brun. Början faktiskt bli min med i alla fall i detta vädret. Hoppas att barnen inte blir sjuka mer nu. Ni alla behöver ett break ifrån allt vad sjukdomar heter. Hoppas ni får röntgen snart så att det blir avklarat. Ha en bra helg.
Puusss

2006-03-10 @ 19:18:17
Postat av: Gunilla i Dalom

Hoppas ni mår bättre nu. Här skiner solen från en klarblå himmel. Det var 23 kallt imorse, men det är redan varmare. Härliga dagar. Helst vill man skita i jobbet och gå ut och sätta sig att lapa sol. Sköt om er alla fyra. Kram!

2006-03-13 @ 10:01:06
Postat av: Dani

Tänkte bara lämna ett litet meddelande:
Vi tänker på er!

2006-03-17 @ 02:20:38
Postat av: Evelina

Hoppas att Alfons är bättre. Öron är jobbigt, dte har vi också fått testa på. hemma hos oss är det annars en som raketspyr så det är bäddat för en mysig helg. mmmmmaginfluensa! Kramar, Evelina!

2006-03-17 @ 20:47:53
Postat av: Mormor

Fy, så du baktalar den älskliga lilla flickan!!!! Så ljuvlig när hon pussar och kramar telefonen när man pratar med henne... OK, jag vet hur det kan vara, har ju "uppfostrat" hennes mamma... Och jag säger: Lycka till, Christian!!!...

Allvarligt: Trotsålder... (jobbiga tid, för föräldrarna men framför allt för barnet, minns det) en första övning inför sexårsåldern. Och förpuberteten. Och tonåren. Se det så och ta tillfället i akt att öva. Det behöver man, garanterat, speciellt med flickot. Säger en som är mor till fyra sådana plus två av den andra sorten.
Kram på er, från mor och svärdito

2006-04-07 @ 02:06:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback