Torsdagen den 30 mars. Poliskontroll och röntgen.

Man ska inte köra för fort. Kör man inte för fort har man en massa fördelar:

1        Man kan ha lite större chans att hinna bromsa om det t ex. skulle bli en seriekrock.

2        Man kan ha lite större chans att bromsa om det rusar ut en älg, ko, säl eller något annat djur framför bilen.

3        Samma sak gäller om en människa, polis eller barn rusar ut framför bilen.

4         Man undviker att bli stoppad av polisen och få böta 1400 kronor.

5        Man slipper oroa sig för hastighetskamror man inte känner till, polishelikoptrar man inte ser (eller hör för att de flyger med sin silent-drift påkopplad), civilbilar eller några som helst poliskontroller.

6         Man kan starta hemifrån 5, 10 eller 15 minuter tidigare än man behöver för att kunna känna sig avslappnad och harmonisk som bilförare och på så vis skapa en bättre trafikmiljö istället för en sämre (och en bättre miljö i bilen med nöjda barn och passagerare).

7        Man förbrukar väldigt mycket mindre bensin genom att köra jämt och inte så fort, och sparar på så vis en massa pengar och jordklotet kan överleva några år till.

8        Man minskar också bullret för alla dumhuvuden som väljer att bo 10 meter från en europaväg och därmed minskar jag mitt eget buller när jag kör förbi vårt eget hus, vilket jag tycker är väldigt skönt, framför allt när jag är ute i trädgården.

Röntgen gick bra allt tog bara lång tid. Vi blev lite sena när vi fastnade i en poliskontroll, och polisen inte gick på det gamla välkända tricket ”min son har cancer, och har en radioaktivisotop i kroppen som endast kommer synas på en röntgen som inleds exakt 14.00.00.” Alfons sövdes klockan 14.15 och vaknade först klockan 17.00, då ville han genast äta falukorv och potatismos och ärtor (med mycket ketchup överallt). Så vi kom hem sent.

Fullt av nya familjer på avdelningen, hela tiden nya barn. Eländet tar aldrig slut, det finns inget slut på det. Fan vad det gör ont att se dem, vad har hänt oss säger deras kroppar, vad gör vi här, lidande ansikten, barn fortfarande med håret kvar, cellgifterna tickar sakta in. Kommer de gå fria från döden eller blir det död. Outhärdligt. Alla barn måste överleva oavsett vad det kostar. Skänk mer pengar till barncancerfonden, påskynda all den forskning som pågår, se till att fler och fler forskningsprojekt kan startas! Det måste bli ett slut på detta, eländet måste ta slut någon gång.

Pappa


Kommentarer
Postat av: sarah

idag är det fredag. tänka, vänta. hålla alla tummar. hålla andan. älskade unge, om du bara visste vad du betyder för mig. men man kan inte dö med så mycket kärlek runt sig. det skulle vara en kosmisk paradox och universum skulle inte kunna existera. jorden snurrar. alfons lever. leve alfons!

2006-03-31 @ 09:10:45
Postat av: Faster Therese

Hej hela familjen!
Ja dessa hastighetskontroller kan bli kostsamt. Men har man väl hamnat i en gör det att man faktiskt tänker sig för till nästa gång. Hoppas att röntgen svaren är bra. Jag hoppas som aldrig förr. Tusen av varma pussar

2006-04-04 @ 08:50:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback