Onsdagen den 3 maj. Om Bactrim, Roaccutan och pumpen i brunnen…

I fredags kom vi hem till INGET VATTEN ALLS! ”Nähä, men gå ner och sätt på pumpen då!” (Så vana vi är vid denna lyx: tryck på knappen så får du vad du vill… Har inte vi vuxna fattat ännu att det bara finns i sagans värld?) Nej. Vi ska nog alla bli lite mindre bekväma med lite strömavbrott och söndriga pumpar emellanåt, för att kunna stå med båda fötterna på jorden. Domen kom idag efter en långhelg utan vatten: trasig pump och hydrofor från 1958 som måste bytas ut. Kostnad 10.000 jävla kronor… Tomma fickor? Ja, det blir väl till att hålla tummarna samtidigt som vi ringer till banken och ber. Amen.

Så är den senaste lunginflammationen nu färdigbehandlad med Bactrim, och Alfons påbörjar den uppskjutna 14-dagarskuren med Roaccutan. Så om ett par dagar börjar hans läppar att flagna och sedan torkar hyn i ansiktet ut mer och mer, och de otroliga vredesutbrotten kommer tillbaka. Nu har han inte ätit medicinen på rätt länge och vi känner igen honom igen, vår lilla pojke. Han är inte sig själv när han äter de små rosa tabletterna, de skulle färgat dem svarta istället, det skulle spegla bättre vad de gör med honom, med hans humör.

I torsdags och fredags gick Alfons på dagis igen och det går fortsatt himla bra, han får vara uppe hos de stora barnen (3-6 år) på Lingon då och då. Han är jättestolt och tycker det är väldigt roligt. Det stora bekymret nu är hur vi ska lösa att han inte får utsättas för direkt solljus för ofta eller för länge, dagis har ett stort och väldigt öppet utomhus område. Barn är ju inte så glada för att sitta still under ett parasoll allt för länge. Om någon har några bra tips får ni gärna komma med dem, alla idéer är ju idéer som det heter.

I går, 1 maj var vi på visit i Malmö. Det var väldigt roligt att hälsa på de gamla grannarna, en massa kompisar som har fått barn och andra som väntar barn, och alla andra kamrater såklart! Alfons och Alma var ovanligt duktiga på att inte bråka och Alfons lekte med några kompisar, Maya och Samuel, som han inte träffat sedan vi bodde i Malmö. Efter ett tag sa han besviket: jag har ju bara träffat en, två kompisar idag och så började han räkna upp alla han ville träffa, inklusive de två han nyss träffat. Men han sprang och skrattade och lekte kurragömma bland träden i Slottsparken och det var så skönt att se. Nästan som ett vanligt barn… En perfekt dag!

Annars knallar det bara på och idag klarade Catarina teoriprovet till körkortet och det känns lite som en bragd under all stress och press. Eller rättare sagt: ”Fan, vad skönt att jag klarade det!!! ” (Catarina.) Nu väntar bara halkan på måndag och sen uppkörningen…

Christian och Catarina

Kommentarer
Postat av: Jessica

Åh, vad bra jobbat av dig, Catarina! Det är du verkligen värd!

Ni vet att det alltid finns en fylld 50-liters varmvattenberedare och en full 48 meter djup brunn med kallvatten när helst ni behöver. På 300-meter-med-golf-variant-avstånd. Och ett öra som lyssnar och tillhörande bihang som kan försöka stötta eller bara finnas att gråta ut hos (eller gapflabba tillsammans med) såvida det inte sover eller logopedar.

All kärlek till er!

Jessica

2006-05-02 @ 22:21:10
Postat av: Ellen

Grattis Catarina! Hoppas att resten går bra det också!

Jag tänkte massor på er på första maj. Jag hade gärna varit med och träffat er, men vi var bortresta och det blev inte så mycket första majande. Vi var och kollade på lite firande i Västerås och fick där bevittna den absolut sämsta version av Internationalen jag någonsin har hört och förhoppningsvis någonsin kommer att höra. Jättelam!

Hoppas att det går bra med pumpen!

kram

Postat av: Faster Therese

Hej alla glada!
Grattis än en gång Catarina. Så skönt att höra igår att du hade klarat det. En sak avklarad och ni fokuserar vi på nästa. Halkan är det roligaste av allt. Då får du sitta i bilen själv för första gången. Hrm... eller?? :)
Roaccutan.. det åt jag med i ett år mot dålig hud... Inte har väl Alfons problem med Acne.. Inte visste jag att mediciner var bra mot en massa olika saker. Tycker synd om honom att han måste ta den men vill ju samtidigt att han gör det så att han blir frisk... Stackarn. Men det är skönt att han varit så pigg.

Puss och kram

2006-05-03 @ 10:58:26
Postat av: Sara

Den uppenbara nackdelen med eget hus... men det e ju helt underbart också! Var superroligt att se er på 1 Maj. Alfons såg så glad ut! En liten anekdot. MUF stod senare på Gustaf och delade ut ballonger och stod med en banderoll som det stod "Sänk skatten" på. När LO gick förbi som egen del av SAP:s tåg, så försöker MUF följa på sist i tåget. Varpå en stooor fackgubbe gick fram och fysiskt undrade vad fan MUF-slyngelt höll på med. Riktigt skoj att se faktiskt. Killens lejonman krympte formligen. skoj skoj.
Vi ses om några helger! Kramar Sara (Anton hälsar)

2006-05-03 @ 11:21:43
Postat av: Leon + familj

Hejsan!
Skönt att Alfons är frisk från lunginflammationen. Trist med de rosa tabletternas effekter... Och så grattis till teorin, förstås!
För övrigt har vi också fått en kalldusch av materiellt strulande här ett tag... Det gör livet rätt besvärligt, men vafan, prylar kan strula det viktiga är att inte det som är viktigt i livet gör det. Och det kan det ju också, vet vi. Ta hand om er. Hoppas Alfons biverkningar blir lindriga. Och så håller vi tummarna för den där extra utredningen. Man vill inte ha något extra, inget avsteg från schemat, det ska bara lunka på som planerat...
Anna, Micke o ungarna.

2006-05-03 @ 11:48:40
URL: http://www.caringbridge.org/europe/leons

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback