Söndagen den 28 maj. Alfons fyller snart 4 år (den 12 juni), ge en present som betyder något!

Man kan ge presenter och så kan man ge livet åt fler barn. Ge en gratulationsgåva till Alfons genom barncancerfonden som skickar ut ett gratulationskort med en personlig hälsning till Alfons. Gå bara in på www.barncancerfonden.se och klicka på fliken ”gåva” och välj sedan ”gratulationsgåva” och följ instruktionerna. Vi ser fram emot många kort den 12/6.

För er som vill ge en present till Alfons som han önskar sig följer här hans önskelista, dikterad av Alfons själv (återgiven här helt ordagrant):

Ett flygplan som kan flyga själv med propeller, och många lampor som blinkar, och många gubbar, och så ett flygplats.

Nemo, Doris och hajen som säger: - Hallå jag heter Bruce. Nemos pappa och alla fiskorna.

Ett guldsvärd. En annan riddarhjälm till mig, en fjäder i mössan som Robin Hood, o sådan där så man inte slår sig på benen om det kommer en drake, som sprutar eld på mig.

Riddare skor

En tavla med en kamel unge som nån har ätit upp, en som små djur ätit upp, myror, skalbaggar och sniglar.

Clownpussel och skyltar och bilar pussel

Poliskeps och polisbyxor

Bamsepussel sånt som farmor och farfar har

En läskig saga om en Zebra, lejon som äter Zebran och en noshörning som dödar Zebran och en Kamel med sin unge och ett läskigt djur som äter upp Kamel ungen

En läskig bok om spöken och riddare

Clownkläder, clownhatt och clownnäsa

Emil i Lönneberga filmer för jag blir inte rädd när han skriker så

Lycka till!


Igår lördag så var febern borta och Alfons piggnade till väldigt och började äta ordentligt igen. Snabbsänkan stack upp över 270 och läkarna tror det är en bakteriell lunginflammation, så vi fick sova över natten mellan lördag och söndag också pga. intravenöst antibiotika. Idag söndag hoppas vi att vi får komma hem och att vi kan gå över på tabletter istället.

Nu har läkaren just varit inne (kl. 14.15) och bestämt att vi går över till antibiotika via tabletter istället, det som var lite konstigt är att Alfons HB (värde på antalet röda blodkroppar) har sjunkit till 92, det är lite för lågt, de vita var också lite för låga. Läkarna vet inte varför Hb-värdet gått ner så mycket nu, men vi ska tillbaka imorgon för att ta nya blodprover. Snabbsänkan är snabbt på väg neråt 170 idag, väldigt bra! Alfons blev glad att han slapp ta ut nålen i porten idag, han tycker att det är lika jobbigt när de tar ut den som när den sätts. Nu ska vi bara packa och städa undan i rummet.


Christian som börjar tröttna seriöst på sjukhus (inget ont om personalen här i Kristianstad, de är proffsiga).


Kommentarer
Postat av: Kajsa

Är de riktiga berättelser han tänker på med kameler, var kommer det ifrån annars? Kan det duga med en hemmagjord bok på temat kameler och förruttnelser och mord?

Fin önskelista! Puss på dig Alfons.
Grattis till ditt körkort Catarina!!! Hurra hurra hurra!

Vi hörs snart! Pussar och kramar till hela familjen, ni finns alltid i mina tankar och i mitt hjärta!

Kärlek,

Kajsa

2006-05-28 @ 20:00:18
Postat av: Leon + familj

Hejsan,
Hoppas ni snart får komma hem igen. Sjukhus är man ju lite mätt på. Och lunginflammationer är väl ni lite mätta på... Leon är också sjuk nu, fast det verkar vara virus bara, inga av de vanliga "lunginflammationstecknen" märks. Däremot feber. Och humör.
Imponerande önskelista, också jag blev lite bekymrad över kamelungen...
Kramar från oss!
Anna

Postat av: Dani

Vilken underbar presentlisa..
Just nu befinner vi oss i Stockholm. Tänker på er. Vi ses och hörs snart

2006-06-01 @ 12:06:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback