Torsdagen den 9 november 2006. En hel dag utan sjukhus.

En sjukhus fri dag. Alfons mår dubbelt så bra idag jämfört med igår, och igår pratade han lite och åt ett glas yoghurt till frukost. De vita blodkropparna är på väg tillbaka, och snabbsänkan är på väg ned (vilket är bra).

 

Dagens värden: (gårdagens i parantes)

 

HB 89 (91)

Leukocyter 2,3 (1,7)
Neutrofila 0,5 (0,2)
Trombocyter 23 (23)
CRP 94 (140) 


Vi har fortfarande KVH och de är suveräna, de kommer klockan 12.00, 18.00, 24.00 och 06.00 och ger antibiotika intravenöst. På morgonen vid 06.00 tar de blodprover och vid halv nio ringer vi till avd 43 (barnavdelningen på Centralsjukhuset i Kristianstad) för att kolla om Alfons behöver blod eller trombocyter. Sedan försöker vi planera vår dag efter hur det ser ut.


Men idag kunde jag absolut inte få veta Alfons värden, när jag ringde. Det var inte tillåtet, endast doktorn får ge ut dessa siffror blev svaret. Det var ju himla konstigt att jag fått värdena varje morgon hela denna vecka, sa jag. Ja det var det, dom får man inte lämna ut, sa sköterskan. Ja, ja då ringer jag väl till Lund och får siffrorna därifrån istället, det blir ju lite onödigt arbete för dem, men jag hälsar från er, sa jag. Så fick jag ringa till avd 64 i Lund för att få veta om min son skulle behöva nytt blod eller nya trombocyter idag. Det behövde han inte. 


Vid nio ringde doktorn från Kristianstad och bad om ursäkt, och sa att det nu stod inskrivet i Alfons journal att vi ska få svar på hans blodprover när vi så önskar, även per telefon.


Läkarna vet fortfarande inte vad för slags infektion Alfons har, lungröntgen visade ingenting, blododlingarna visade inget, men så är det ofta. Det viktiga är att den är på väg bort, och att Alfons är feberfri, att han har börjat äta och dricka lite igen, att han är piggare och att han snart, snart kan gå lite på dagis igen. Han längtar jättemycket efter dagis nu när kusinerna Ebba, Hannes och Hugo har börjat där. Idag var han hos kusinerna och lekte i flera timmar, när jag och Catarina var på terapi, han hade roligt och så åt han två tallrikar med filmjölk med pepparkakor i?!? Han är nog väldigt trött på allt mat tjafs här hemma.

I övrigt är det tungt när man inser att man mår mycket sämre än man själv förstått eller anat.
 

Christian


Kommentarer
Postat av: gunilla i dalom

Godmorgon mina vänner. Tack Christian för dagens läsning. Underbart att den tappre mår bättre. Fil med pepparkakor låter som en smaksensation. Säkert jättegott. Hmmm? Varmaste, varmaste som vanligt!!!

Postat av: Åsa

Godmorgon!
Härligt att Alfons mår lite bättre. Är svampen borta nu, så han kan prata igen?
Idag var det kallt i Malmö - bara 3 plusgrader och vi har haft frost inatt. (Hmm, du måste skratta åt vårt kalla klimat här i Skåne, Gunilla....)
Stor kram från Åsa

2006-11-10 @ 08:19:41
Postat av: Alfons Faster Therese

Christian, det smyger sig på en.... det är därför man inte inser det. Man fortsätter bara göra allt som ska göras och fortsätta vara stark. Men varje människa når till sist till en punkt, en gräns då allt bara blir för mycket. Man orkar bara just så mycket, sen tar det tvärstopp. Och akta nu så att ni inte kommer till den där gränsen för då är det en mycket lång väg tillbaka. Vi finns här allihopa, vänd er nu till oss så att vi kan hjälpa er. Låt oss få lätta på era dagliga bördor så att ni kan ägna er åt annat, som att vila er och ta hand om era barn på det sättet ni vill. Dvs kunna leka med dom och göra saker med dom. Inte vika tvätt, städa, diska, göra vid i trädgården. Det är dagliga sysslor som vi kan göra. Vi vill väldigt gärna hjälpa till. Så kan ni få bearbeta allt det som ni går igenom psykiskt istället. Låt oss... säg vad vi ska göra

Puss och kram

2006-11-10 @ 09:25:07
Postat av: Kajsa

Skönt med en fri dag. Hoppas att det får fortsätta så ett tag.
Ska prata med min chef idag om insamling, så jag återkommer.

Kramar till er alla i familjen Löv!

Kärlek!

2006-11-10 @ 09:25:30
Postat av: Helena

Läser här och försöker förstå hur det är för er, men det är omöjligt. Vad starka ni tvingas att vara. Vad ni måste ta just nu. Jag håller tummarna för att det snart kommer en ljusning.
Heja Alfons och heja hela familjen!
Kram

2006-11-10 @ 09:38:37
Postat av: gunilla i dalom

Till Åsa(via fam Löv)Mats jobbade i Skåne i många år. Pendlade varje vecka mellan dalom och Skåne. Det var dom värsta vintrar han någonsin upplevt. Det var så rått och läskigt. Kram. Kramar igen till er alla Lövs.

2006-11-10 @ 09:50:15
URL: http://www.kanelbullens.blogspot.com
Postat av: Sofie B

Jätteskönt att få en dag fritt från sjukhuset. Idag upptäckte jag när jag kom till skolan att vi skulle ha muntlig redovisning i Multimedia, det hade jag ingen aning om. Så det var bara att snabbt som ögat sätta ihop en presentation, men det gick ganska bra ändå. Tur var väl det, jobbigt när lärarna blir arga.
Hoppas resten av dagen fortsätter vara bra, saknar er. Kram!

2006-11-10 @ 10:42:55
URL: http://sjiraffn.blogspot.com
Postat av: Åsa

Hela familjen Löv!
Vilken fin släkt och fina vänner ni har runt omkring er!
Inte bara mormor, farmor och farfar utan även mostrar och fastrar, kusiner och farbröder....dagisfröknar, vänner och så alla vi som är internet-bekanta med er....inte minst Gunilla i Dalom som skriver så fint!
Vi är många som tänker på er och som önskar och hoppas att Alfons och er fina fina familj kommer att klara av detta!
Så mycket värme, kärlek och omtanke det finns hos er....
Styrkekramar från Åsa

2006-11-10 @ 12:45:47
Postat av: Anna

Låter helt underbart med en sjukhusfri dag tycker jag!
Ha en underbar helg tillsammans hela familjen - även den utan sjukhusbesök... Jag håller i alla fall tummar och tår på att ni får stanna hemma och må bra allihopa!

Många styrkekramar //Anna

2006-11-10 @ 12:49:50
URL: http://annasplejs.com
Postat av: Charlotte

Hej pa er!
Ar en utlandsflyttad svensk i USA som hittat er fina bloggsida. Tittar in varje dag for att folja er och Alfons kamp. Blev sa glad nar jag laste att Alfons verkar vara lite battre och kan vara hemma igen.
Njut av varandra sa haller jag alla tummar och tar for er!
Stora Starka Strykekramar fran Charlotte

2006-11-10 @ 14:27:04
Postat av: Kajsa

Det funkar fint med min chef att göra en specifik insamling, så bara vi får hit lite officiella bössor och jag skriver en förklaring med syftet, så ska det nog snart finnas ett lite bättre utbud av filmer på avd 64.

Jag har ett lååångt arbetspass idag, från 10-22 med en timmes pass vid två. Tänker på er, vill gärna vara hos er i ert fina hus på landet. Hoppas att ni haft ännu en fin och lugn hemmadag. Tänkte berätta att om ni vill gå på bio (som inte är Disney) så visar vi på lördagar Barnmatiné. Imorgon visar vi "I huvudet på fyra små djur" kl 13, och det kostar endast 20:-/person oavsett ålder. (Bebisar är gratis :) Ni kanske vill göra en utflykt om ni har tid och ork dvs.

Många kramar från höstruskigt Malmö till vintrigt Sätaröd!
Puss!

2006-11-10 @ 17:11:57
URL: http://www.spegeln.nu
Postat av: mia

Va skönt att höra att det är bättre med Alfons!!! Är här inne och tittar till Alfons och er lite då och då och tyckt det var så skönt att höra att han mår bättre och orkar leka lite igen. Varma hälsningar mia

2006-11-10 @ 19:25:53
Postat av: gunilla i dalom

Vill bara säga god natt. Vill också säga att jag håller om er och finns här långt ut i data rymden. Snart är det nog dags att skicka ner en liten e-mail adress, eller hur. Varmaste, varmaste från ett lite smått blaskigt dalom.Krama om alla pirater ni har!

2006-11-10 @ 20:32:39
URL: http://www.kanelbullens.blogspot.com
Postat av: Monica Ringqvist

Åh vad glad jag blir av en sån dag för er! Minns så väl vad det betyder att få slippa sjukhus en dag! Och härligt att värdena klättrar uppåt.
Kram med mycket styrka till er! Man orkar för man måste.. hoppas ni får små andningshål ibland också.
Min dotter behandlades för leukemi under 2.5 år. Lika länge har nu gått sen behandlingen avslutades.
Stor stor Kram Monica som ofta är inne och "tittar till" er:-)

2006-11-10 @ 22:10:50
Postat av: gunilla i dalom

God morgon. Snön vräker ner, men det verkar vara blötsnö.Inget vidare alltså. Fast bra att göra snögubbar med. Får se om det blir en liten, liten gube i eftermiddag. Som vanligt varmaste, varmaste både tankar och kramar.

2006-11-11 @ 10:21:23
URL: http://www.kanelbullensblogspot.com
Postat av: Lotta på MVC

Hej på Er!
Skönt att höra att Alfons mår lite bättre igen. Va ledsen man blir när man läser om fyrkantiga kolleger på barnavd. Skönt att läkaren ringde och bad om ursäkt, så man inte helt tappar tron på sunt förnuft. Ta hand om varandra och var inte rädda för att ta emot hjälp - det är omänskligt att klara av detta på egen hand. Man måste få lov att känna ibland.
Varmaste kramar till er från mig.

2006-11-11 @ 14:41:00
Postat av: gunilla i dalom

Ville bara säga natti, natti. Vi hörs i morgon. Varmaste tankar och kramar!!!

2006-11-11 @ 19:48:35
URL: http://www.kanelbullens.blogspot.com
Postat av: Evelina

Hej vänner! Ett tips om ni inte redan varit där och om ni orkar. mamma mu på museet i Krstd. Vi var dör idag och Vilde älskade det, på vardagarna är där nog inte så många barn heller om ni kan då :) Kramar!

2006-11-11 @ 21:38:01
Postat av: Maria

jäkla skit svamp..svamp ska man ju plocka i skogen och inte behöva ha i halsen...vad skönt att Alfons verkar må bättre idag och vad underbart att han vill till dagis och leka....

hare gott igelkott maria

2006-11-12 @ 16:46:12
Postat av: Anonym

Godmorgon och godnatt! Förstår inte var den här dagen har flugit i väg. Men ni vet att jag tänker på er! Varmaste, varmaste!!!

2006-11-12 @ 17:06:57
Postat av: gunilla i dalom

En morgon kram eller två i all hastighet så här på morgonkulan. 16 minus men det är mera snö på gång. Hurraaaa! Krama varandra från mig. Vi hörs. Ja, eller skrivs eller nåt.

2006-11-13 @ 07:23:16
URL: http://www.kanelbullens.blogspot.com
Postat av: Åsa

Godmorgon! Hoppas att Alfonsgubben mår "bra" idag! Stor bamsekram från Åsa

2006-11-13 @ 08:22:30
Postat av: Charlotte med familj

Hej hela familjen,

Vill bara säga att vi tänker på er jättemycket!
Lämnade blod för första gången i torsdags, vilket kändes väldigt bra. Där var en man som gjorde det för 87:e gången, så man ligger verkligen i lä:-). Försöker nu sprida hur bra det är med blodgivning bland vänner och kollegor och hoppas att fler nappar på det.
Många, många kramar till er alla!

2006-11-13 @ 10:33:47
Postat av: Mormor

... som är glad över att Alfons kunde följa med och lyssna på persisk och arabisk musik på konsertrhusets lilla sal i lördags. Ljuvligt att sitta med honom och Hannes vid mina fötter, lyssnande. Och sjungande att anden skulle komma upp ur lampan, vilket den ju gjorde. Och nästa lördag är det barnteater på Barbacka... Jag har var sin biljett till honom och Ebba då. Om vi håller alla tummar och alla baciller borta från Sätaröd, kan han kanske må så bra att han kan gå...

Tänker på er extra idag. Önskar, önskar att dagens scint ska visa tumörer på tillbakagång. Hokus pokus filiokus och abra kadabra! Bort alla tumörer! Så tänkte jag när de gned den magiska lampan i lördags...

Många kramar

2006-11-13 @ 15:08:59
Postat av: gunilla i dalom

Säger som den goda feen i "Trolltider" "Häck, väck våt fläck" Då försvinner alla basselusker så ni kan gå med mormor på teater. Lite eftermiddags kramar. Ska hem och mocka åt hästarna. Varma, varma!

2006-11-13 @ 15:47:50
URL: http://www.kanelbullens.blogspot.com
Postat av: gunilla i dalom

Förresten. Har ni sett "Trolltider"? Om inte så är den skitbra.Varmaste tankar och kvällskramar!

2006-11-13 @ 20:47:49
Postat av: gammelfastern

Håller alla tummar på att Alfons & Ebba kommer iväg & att allt ont är på väg åt pepparn. Kram från ett regningt & kallt U-hamn.

2006-11-13 @ 21:39:02
Postat av: Malin

Ikväll tänker jag på er mycket. Mest hela tiden.

2006-11-13 @ 21:50:23
Postat av: Åsa

Godmorgonkramar från ett regnigt och grått Malmö....om man tittar riktigt noga så skymtar lite blått bakom det gråa....
Håller tummarna och hoppas på goda nyheter!
Kram Åsa

2006-11-14 @ 08:03:56
Postat av: gunilla i dalom

Varmaste i morgonstund. Här har det snöat hela natten. Och det är inte en blå himmelnågonstans. Jo,ovanför molnen så klart. Men ingen som visar sig i alla fall. Som vanligt tänker jag på er. Varmaste tankar och kramar till er alla fem.

2006-11-14 @ 08:40:56
URL: http://www.kanelbullens.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback