Fredagen den 6 oktober 2006. Nytt blod och nya Trombocyter.

Igår och idag har Alfons varit väldigt trött och hängig, så det var ganska väntat att han behövde extra blod och Trombocyter idag. Igår och i morse åt han så dåligt att vi har fått sätta på sondmaten igen (den har vi inte haft igång på en hel vecka).Vi har varit hemma ända sedan i måndags och i måndags var hans värden på väg neråt snabbt, och nu är han nere på botten:

Hb (röda blodkroppar)  74  (ska vara 100-150)
Leukocyter (totalt antal vita blodkroppar) 0.79 (ska vara 5.0-15.0)
B-Neutrofila, rem 1 (en slags vita blodkroppar) <0.10 (ska vara 1.5-8.0)
Trombocyter (blodkroppar som gör att blodet koagulerar) 22 (ska vara 140-400)

Så nu har han fått en påse Trombocyter och just nu tickar blodet in. Sedan ska vi ta ut nålen ur porten och åka hem. Det gick rent ut sagt pissdåligt att sätta nålen idag, han skrek och slog omkring sig och den positiva trenden att det gick bättre och bättre, bröts abrupt när återfallet kom och han fick så ont i ryggen och huvudet. Vi har nu lyckats halvera kortisondosen (som han fick från början) och ska fortsätta trappa ner under helgen, på måndag ska vi ha halverat den dos han får nu. Det känns skönt, det märks stor skillnad på hans humör och temperament. Han är inte alls lika arg och förbannad hela tiden.

På måndag ska vi ta blodprover på vårdcentralen och sedan ska vi inte till Lund förrän på onsdag (hoppas vi).

Christian

Kommentarer
Postat av: gunilla i dalom

Denna lilla kropp, hur mycket ska den utstå.Skit,skit och jäklar också! Skickar i alla fall ner mina, som vanligt, varmaste kramar och tankar.

Postat av: Jörgen Cecilia och Hannah

Hej!

Det verkar ju som om att ni slipper Lund ganaska mycket.. Det måste vara jätte skönt.. Vår tid har percis börjat igen här nere.. Hannah kunde tydligen också få återfall på sin sjukdom.. det är piss är det.. skriv jätte gärna tillbaks på min mail om ni orkar och har lust.. Vi kommer att synas på Avdelningen så fort vi kommer i från AVD 61.. Jätte många styrke kramar från oss.. nu i Lund..

2006-10-06 @ 19:01:24
Postat av: Kajsa

Åh nej, stackars Alfons vad han måste stå ut med mycket. Både mediciner och cancern gör det så jobbigt för honom. Jag skickar en busig kattkram med lite kittlingar, bara precis så att han ler lite!

Kramar och pussar till resten av familjen också!
Kajsa

2006-10-06 @ 20:49:19
Postat av: Eva Bladh

Hej Alfons!Har det varit skönt att få vara hemma i Sätaröd och inte vara i Lund? Vad fin du var i din riddarutrustning. Du såg ut som en riktig riddare! Det var väl du och inte en riktig riddare? Vi håller tummarna för dig och hoppaas att du orkar komma och träffa oss någon dag.
Hälsningar från oss alla på V Vram

2006-10-06 @ 21:20:30
Postat av: mimmi&teresia

Hej vilken fin blogg!
Sööta barn, hur gamla är dem?
Lycka till med allt och hälsa Alfons :)

2006-10-07 @ 09:40:02
Postat av: gunilla i dalom

I dag får det bli kramar för både lör och söndag.Tänker på er. Dom varmaste!

2006-10-08 @ 12:01:37
URL: http://www.kanelbullens.blogspot.com
Postat av: Sofie B

Tänker på er. Kram.

2006-10-09 @ 10:07:13
Postat av: Lotta

Hej vänner!
Vilka underbart vackra barn ni har. Hoppas Alfons får lite mer energi nu. Jag behöver hjälp med att tolka Marxismen, jag som trogen höger väljar har lite svårt att förstå hans svammel. Vadå att staten har rätt till mina surt förvärvda pengar. Jag försöker ringa er och få en lättförstålig förklaring i det kommunisktiska manifestet.

POK.

2006-10-09 @ 16:03:03
Postat av: gunilla i dalom

Hoppas det gick bra med blodproverna i dag. I natt har vi haft frost. Ganska skönt för då fick jag ut eksem hästen som stått inne i två hela veckor nu. Sköt nu om er alla fem och dom varmaste, varmaste från mig!

2006-10-09 @ 17:29:33
URL: http://www.kanelbullens.blogspot.com
Postat av: Camilla med familj

Hej Alfons!

Hoppas att dina prover var bra och att du kan vara så mycket hemma som möjligt. Vet du vad jag ska göra? Nästa vecka ska jag åka upp här på sjukhuset och lämna blod. Fast första gången ska de nog bara ta lite prover på mig så att de kan se om jag verkligen får lämna blod. Jag, precis som du, är inte speciellt förtjust i sprutor så vi får väl som om jag vågar. Men jag ska tänka på dig så då går det nog lite bättre. Visst vore det väl häftigt om du kunde få nytta av det som jag tappar ut?? Då är jag ju med dig hela tiden.

Krya på dig!

Kram

Camilla

2006-10-09 @ 18:20:13
Postat av: Boris

Hej på er alla!

Ja nu har ni blivit en mer än sist, det var ett tag sen vi följer er men känner att det är så många som stöttar er så vi hoppas att få träffa er på 64:an (dagvården) istället som det ser ut nu kommer vi ner vecka 44 ja vi vet lyxigt men tro det eller ej vi har med varit och farit som ni ja svårt att tro med tanke på denna förbannade neuroblastoms kraft men med andra ord så kan allt hända och vända.
Stor kram på er som alltid är ni alltid välkomna att ringa avdelningen har numret.
PS. rimmade jag på vissa ställen??? det går utför med mig verkar det som.

Varma hälsningar!
Boris

2006-10-09 @ 20:34:23
Postat av: jörgen olsson

Hej Christian o Catarina med övriga!

Ville bara skicka en rad efter att ha läst era berättelser med några oönskada avbrott.
Ville bara önska er lycka till i fortsättningen.

Hälsningar
Jörgen och övriga på SEKO

2006-10-09 @ 22:20:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback