Lördagen den 26 augusti. Om bröllopsminnen. Om bröllopdagen idag.

image277
Väldigt, väldigt nygifta.

Idag har vi varit gifta i ett år. Nästan allt blev som vi hade tänkt oss; barfotabröllop i trädgården under äppelträden, jag höggravid och med våra fina barn, familjer och vänner runt oss. Alla var där. Alla rysligt medvetna om den objudne gästens dinglande snara. På vårt bröllop var döden brevid, men vi hjälptes åt att, just för denna dagen, åsidosätta den. Detta blev en av de dagar som räknades. En av de viktigaste.

Vår bröllopsdag blev en dag så som livet är; glädje och sorg. Jag bär starkast med mig minnen av en ljus dag. Ni var alla så viktiga den dagen.

Idag har jag och Christian spenderat dagen ensamma. Mamma har tagit hand om Alma-Lee och Vera och det var en stor trygghet för oss. Hon gör det så bra. Vi har varit på Hälsa och Helhet och fått ansiktsbehandling och massage. De var proffsiga och för oss icke-massage-vana så blev det en lyx som vi gott kan unna oss en gång per år. Tack Ulrika och Palle!
Efter det gick vi och åt på restaurang. Vi hade gott om tid innan bion skulle börja så vi hann både se varandra och prata ostört. Det var jättegott och rofyllt. Återigen tack Ulrika och Palle!
Efter filmen, Evan, den allsmäktige, så körde vi hem. En lagom ytlig, amerikansk film. Precis i vår stil. Vi skrattade högre och mer än alla fjortonåringarna på bion gjorde tillsammans. Vi var säkert jättepinsamma! Och jättegamla.

Det har varit en bra dag. En jättebra dag. 

Catarina 

Kommentarer
Postat av: Sofie B

Minns den dagen så väl; så vackra ni var, hela familjen.
Er dag idag låter som en riktigt fin dag. Stor kram.

2007-08-27 @ 00:07:44
Postat av: Malin i Orsa

Grattis på er bröllopsdag ca 40 minuter för sent :)
Kram

Postat av: Mia-Johanna

Ni verkar ha haft en alldeles underbar bröllopsdag! Tänker ofta på er skall ni veta.
Mångar kramar i natten.

2007-08-27 @ 02:24:38
Postat av: Åsa i Malmö

Grattis i efterskott!
Varma tankar och kramar till er.

2007-08-27 @ 07:04:42
Postat av: Bondhustrun

Åh, vad fina ni är. Ett stort grattis, ni verkar ha haft en jättebra dag.

2007-08-27 @ 07:36:35
URL: http://bondhustrun.blogspot.com
Postat av: Ann-Sofie

Grattis i efterskott på bröllopsdagen! Vilken härlig dag ni haft med massage, middag ocj bio.Det behövs emellanåt.Kram

2007-08-27 @ 07:38:32
URL: http://endelavoss.blogspot.com
Postat av: Marie från Hörby

Grattis på bröllopsdagen i efterskott! Det låter som om ni hade en bra dag tillsammans.
Vilket fint kort på er!
Kram

2007-08-27 @ 07:54:55
Postat av: Matilda

Hahaha, den var alltså bra den filmen? Då ska jag tvinga med mig Daniel och se den någon dag jag också. :)
Grattis i efterskott, och vad skönt att ni fick en så fin dag tillsammans!
Stora kramar!

2007-08-27 @ 08:24:13
URL: http://matildamatsdotter.blogspot.com
Postat av: gunilla i dalom

Varmaste! Låter som en fin dag. Dagen här i dag är regnig och lite småkall. Bara fem dagar kvar och sen...semester!!! Det ska bli sååå jäkla skönt.
Tänker på er! Pussa flickorna!

2007-08-27 @ 08:27:59
Postat av: Jessica

Vilken otroligt vacker bukett!
Tänker på er!
Kramar..

2007-08-27 @ 09:19:20
Postat av: Maria Nyberg

Ni är verkligen värda allt som ni gjorde på er dag! Jag känner er inte alls, men ni har med erat livsöde gjort ett mkt starkt intryck på mig. Jag är djupt tagen och i samma stund imponerad av eran enorma styrka att tackla det ofattbara! Ni är underbara tillsammans, ta väl hand om er!

2007-08-27 @ 12:49:39
Postat av: Christina från Torslanda

Hej kära "brudpar". Vilken oerhört vacker beskrivning av den stora dagen. Grattis i efterskott, jag hann tyvärr inte skriva igår eftersom vi också var iväg på bröllopsdagsfirande! Vi gifte oss den 25:e augusti fast för hela sex år sedan. Herreminje vad tiden går fort, som min mormor skulle ha sagt. Vi var också ute och åt samt på bio, men såhär i efterhand borde vi nog ha valt Evan Almighty vi också. Istället blev det en fransk thriller som vi somnade gott till :-) Kanske hade det med dessertvinet att göra snarare än med filmen?
Jag vill också skicka en kommentar apropå det förra inlägget. När jag tittar på bilden av Alfons som ligger redo för röntgen är det en sak som verkligen snör ihop bröstet på mig och det är hans små Bamse-kalsonger som skymtar fram. Precis sådana har jag själv handlat åt min lillkille och det är något så oskyldigt och värnlöst med små pojkkalsonger. Lille mannen, han var verkligen DUKTIG och jag förstår att ni måste ha varit omåttligt STOLTA över honom.
Massa kramar!

2007-08-27 @ 13:32:00
Postat av: Emma (Vilmas och Alice mamma)

Grattis i efterskott! Skönt att ni hade en bra dag. Ibland är det skönt att lämna barnen en stund hos någon man vet tar hand om dom på allra bästa sätt, så att man kan SE VARANDRA och PRATA med VARANDRA.
Jag blir alltid rörd när ni berättar om er bröllopsdag, det är en sådan värme i era ord.
många kramar!

2007-08-27 @ 14:25:46
Postat av: Emma

Grattis på bröllopsdagen! och tack för att vi fick vra med den dagen och göra tacos!
kram

2007-08-27 @ 14:34:25
Postat av: ditte

Varje gång som jag läser här på bloggen så slås jag av hur helt fantastiska ni är, hur ni inte bara orkar finnas, utan verkligen lever. Och jag minns den där dagen precis som ni minns den; ljus, vacker och samtidigt så fruktansvärd. Mest minns jag natten. Jag är så tacksam för att jag fick förtroendet att ta hand om er fina son som var så liten och trött. Jag minns hans smärtor, hur jag tappade upp bad och tvingade i morfin natten igenom. Och jag minns det fantastiska i hur Alfi dagen efter valde mig att leka med; en sån klokhet det finns i att han kunde se förbi det jag utsatt honom för under natten...
Jag älskar er och gläds åt er fina dag.

2007-08-27 @ 15:25:52
Postat av: Ewacarin Holmqvist

Grattis i efterskott. Ni berör som alltid! Ni är mycket fina ihop!
Tänker på er!
Kram till er och flickorna!

2007-08-27 @ 17:34:39
URL: http://echolmqvist.blogg.se
Postat av: Christina69

Grattis på er första bröllopsdag av många som ska komma. Bommullsbröllop tror jag att det är!
Skönt att ni hade en fin dag!
kram Christina

2007-08-27 @ 17:40:25
URL: http://christina69.bloggspace.se
Postat av: Danijela

Grattis på bröllopsdagen! Tänker på Er.

2007-08-27 @ 17:54:33
URL: http://www.danijelamagdalena.blogg.se
Postat av: Jennie

Grattis igen och så skönt att ni fick en dag ensamma och tillsammans. Ni är så fina på bilden, jag gillar din hand på Christians arm, Catarina: "Nu släpper jag dig aldrig..!". Härligt!
På lördag, jaaa! ...om ni vill. Vi ses iaf imorgon kväll på dagis.
Puss o kram Jennie

2007-08-27 @ 19:52:12
Postat av: Kristina

Grattis till er på er dag!

2007-08-28 @ 16:45:45
Postat av: Carola i Norrland

Vad fina ni är!! Grattis på bröllopsdagen i efterskott!!

2007-08-28 @ 21:07:32
Postat av: Eva i Degeberga

Sent grattis till er bröllopsdag. Jag har haft semester och verkligen kopplat av allt. Att åter få se och läsa om er alla känns så overkligt, är det verkligen sant att Alfons inte finns med er i det verkliga livet. Så fel att inte han fick vara med och fira bröllopsdagen tillsammans med er andra.
Ibland när jag sitter här och läser får jag nästan skuldkänslor för att jag har det så bra med mina barn och min man. De futtiga problem vi har verkar bagatellartade jämfört med de problem som ni har haft och fortfarande har och förmodligen kommer att ha länge än. Varför ska vi ha det så bra när inte ni får ha det lika bra (vilket jag önskar att ni ska ha av hela mitt hjärta!). Även om den gråa vardagen tränger sig på alla förr eller senare kommer ju er vardag alltid att vara trasig, det kommer alltid att finnas ett hålrum som inte går att fylla ut riktigt - hur man än försöker. Jag lider med er, saknar alla de där orden som man så gärna skulle vilja säga/skriva för att ge er tröst. Det är då man oftast hellre är tyst, det känns bättre än att säga något som får er att känna er att må sämre på något sätt - för det vill man ju inte på något vis i världen.
Jaha, nu är jag igång igen. Jag som bara skulle gratta på bröllopsdagen har som vanligt drabbats av "mun-/skrivdiarré" och orden bara flödar. Likväl - jag önskar er allt gott i framtiden. Kram, Eva.

2007-08-28 @ 21:19:45
Postat av: Maria i Vagnhärad

Grattis i efterskott.
Kramar till er.

2007-08-29 @ 06:18:21
Postat av: gunilla i dalom

Varmaste och puss o kram. Har varit inne och sänkt "hörperaten". Nu låter det jättebra utan brusningar. Mockning som gäller och sen blir det hästspruttor på e.m. Snobben gillar INTE det.
Puss på er alla.

2007-08-29 @ 11:31:42
URL: http://kanelbullens.blogspot.com
Postat av: elisabet i boalt

Hejsan familjen Löv!
Vad fina ni är,jag tittade tillbaka på texterna och såg lilla Veta i luften av Christian tror jag det var, sååå lik Alfons hon är. Söta lilla "stora" Alma,så söt hon är eller, vacker rättare ord. Kände nu när jag kom hem från Saras bröllop hur kallt det är i Sverige. Men ni får ha en fin höst med härliga brasor.
Kramar Elisabet

2007-08-29 @ 13:10:03
Postat av: Lina

Jag har precis suttit och läst hela er blogg och har bara ett konstaterande!! Du är förmodligen en ängel i människoform, för starkare människa går nog inte på denna jord!! Önskar dig glädje och värme på din väg! // Lina

2007-08-29 @ 18:16:58
Postat av: Kajsa

hej vänner!
så smärtsamt och vackert det var att få vara med och fira ert bröllop. det gjorde så ont, men jag levde fullt ut för livet, kärleken och döden var så nära. i år var jag på bröllop på samma datum igen, ett fint bröllop med mycket syskonkärlek. det var en överdådig fest för att hylla deras kärlek, och den där desperationen av hopp och förtvivlan som fanns på er fest slapp de känna.
saknar er massor, har tänkt på er hela helgen och sände er tankar med kärlek och medkänsla. vi ses snart älskade vänner!
kramar kajsa

2007-08-29 @ 18:17:44
Postat av: gunilla i dalom

Varmaste och puss o kram och godnatt!
Fina tankar!

2007-08-29 @ 21:53:03
URL: http://kanelbullens.blogspot.com
Postat av: Hanna & David

Vilken fin bild!
Grattis i efterskott till bröllopsdagen. Ni verkar har haft en härlig dag och det är ni verkligen värda! Vi tänker ofta på er.......
Kramar Hanna & David

2007-08-30 @ 09:29:47
Postat av: Maritha

En jättefin bild av ett par som har fått varit med om så
mycket! Har läst om Alfons och lidit och gråtit. En sån fin kille han var er Alfons!Vilken omtanke om sina syskon han hade!
Har själv förlorat mamma och pappa med 15 dagars mellanrum i jan-07 så sorgen vet jag kan vara vissa stunder outhärdlig! En stor kram från mig och min familj

2007-08-30 @ 11:39:00
Postat av: Susanne

Grattis i efterskott från mig:-)
Och så skönt att ni har haft en sån underbar dag!!
Susanne

2007-08-30 @ 14:47:21
URL: http://www.fantastiska-fyran.blogspot.com
Postat av: Maya

Grattis i efterskott, vad fina ni är på bilden.
Suttit och läs och gråtit floder, vad starka ni är. Tack för ni delar med er.
Önskar en underbar vacker och härlig höst.
Kram Maya

Postat av: Ulrika och Palle

Vad roligt att ni uppskattade att få bli lite ompysslade.Det var ni verkligen värda!Hälsa Alma att om hon vill leka med Ellen någon dag så är det bara att slå en signal.Många kramar från Ulrika och Palle

2007-09-04 @ 10:17:41
Postat av: emma o mio

Familjen, just så som du förklarade er dag, så var det...önskar er så mycket kärlek och glädje

2007-09-07 @ 21:50:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback