Fredagen den 4 april. Om nylagd asfalt.

När jag väntade Alfons tog jag den långa promenaden från Möllan upp till Gustav bara för att få känna den fantastiska doften av nylagd asfalt. Jag gick inte hem förren det kurrade högt i magen. När jag berättade för nära och kära om min upptäckt, möttes jag av en stor skepsis: "asfalt", undrade dom? För mig var det självklart.

Med Alma i magen fick jag sluta pyssla med Alfons efter att jag kände att RX-lim luktade som en dröm. Jag blev rädd, för det vet ju alla, att sniffa lim dör hjärncellerna av. Och vilken blivande två-barns-mamma vill ha döda hjärnceller? Jag köpte ett luktfritt tiokronorslim på ICA till Alfons och stod för säkerhets skull bakom honom och hejade på när han ensam satt vid köksbordet och limmade blad på ett papper. Allt för att bevara det jag kunde i form av klokhet. Jag fann en billig och mycket god last och var nöjd över min förbättring: is. Jag tuggade is varje dag, vilket sex månader senare resulterade i en sprucken tand som bara var till att dra ut. Så mycket för en god och billig last. Eftersom jag gick över tiden med Alma-Lee så började jag att äta Hob-Nobs, frenetiskt. Jag tror att jag satte i mig minst ett paket om dagen.

Och inte blev det bättre med Vera. Med två bilar som jämt och ständigt kördes än hit än dit, så infann sig snart tillfredställelsen med att tanka bensin. För att inte tala om spolarvätskan som det slösades ordentligt med. Jag  fick intala mig själv om att det fanns en stor risk även här, för dödandet av hjärnceller. Jag var faktiskt ganska stolt över min självdiciplin, när jag lät Christian ta det största ansvaret för att tanka.

Denna graviditeten vet jag. Jag vet att om jag skulle få bestämma så skulle jag bo i en bilverkstad med fri tillgång till både bensin och diverse oljor. Jag skulle skura varenda vrå med Ajax, ha en klick RX-lim under vardera näsborre samtidigt som jag skulle bada i nylagd asfalt. Till det så skulle jag äta Hob-Nobs.

För att bevara antalet hjärnceller så har jag förlängesedan bytt ut allt det farliga till att dricka vatten/bubbelvatten. Vartannat år är jag och har jag varit storkonsument.

Catarina

Kommentarer
Postat av: ditte

Icke att förglömma: isen. Och sims, såklart. För att inte tala om sibyllaburgare...

2008-04-04 @ 22:33:32
Postat av: Jessica

När jag skulle få en lillasyster gjordes det ett garage hemma. Mor som då var höggravid vill äta murbruket. Hon kunde stå där ute å bara lukta. det rann ur hennes mungipor. vi andra tyckteinte det va nåt speciellt men mor kunde gjort vad som helst för att få smaka. Själv har jag inte haft nåt som jag velat äta.
Kram Jessica

2008-04-04 @ 22:34:10
Postat av: ditte

haha, jag hann först!!

2008-04-04 @ 22:34:59
Postat av: ditte

från is till vatten är ju steget inte så långt, men det hanns ju med en hel alma innan du fattade det... Jaja, utvecklingen är ju positiv, om än långsam.
Puss

2008-04-04 @ 22:54:18
Postat av: ditte korrigerar ditte

nänä, inte en hel alma - en hel vera!

2008-04-04 @ 22:55:23
Postat av: Catarina

Nu får det väl ändå vara sluta med trakasserierna, va? Jag tror att jag ska lägga dina kommentarer på minnet inför dina eventuella graviditeter med eller utan nojor...

Puss Ditte!

Postat av: Elin

Tack för kvällens skratt innan sändags. Jag har inte haft något direkt sug under mina graviditeter. Har mest mått illa och fått avsmak för kött, jag äter gärna kött annars. Nu denna gången så mår jag också mest illa och tycker att saker( eller folk) kan lukta räligt! Nästa vecka ska dom börja lägga asfalt här i området, jag ska gå ut och sniffa lite åt dig då:)
Många varma kramar Elin.

2008-04-04 @ 23:04:01
URL: http://ellan.blogg.se
Postat av: Maria i Vagnhärad

Tårarna brukar börja rinna på mig när jag går in på denna sidan. Det gjorde dom även idag men "glada tårar".
Kram.

2008-04-05 @ 07:12:44
Postat av: Carina o Rasmus

Jag åt fruktsallad fem gånger om dagen, varvat med pommes.........det gäller att balansera kosten!! Kramar från oss i Götet

2008-04-05 @ 08:30:55
Postat av: gunilla i dalom

Varmaste! Hahaha, du är bara så himla bra. Pussa på hela högen inkl. maghögen.

2008-04-05 @ 08:35:15
Postat av: Maria Nyberg

Helknasig är du:), hade inga begär efter nåt särskilt under mina graviditeter vad jag minns, men har ju hört om olika varianter, men jag tror dina är dom klart mest udda;)

2008-04-05 @ 09:23:14
Postat av: Marina

Oj, så märkliga begär man kan få. Jag har hört om en som inte hade den disiplinen du har . Hon stod bakom bilen och andades in avgaserna! Inte hälsosamt (för någon någonsin). Jag hade mest en känsla av att det luktade illa överallt. Storstädade skafferiet eftersom jag tyckte att där måste vara något gammalt, MQ kunde jag itne gå in på för där luktade illa och vår hall i lägenheten fasade jag för att behöva gå genom. Kunde inte heller se programmet Lingo, då mådde jag illa. Knäppt kan jag tycka nu, 12-14 år senare.

2008-04-05 @ 11:31:06
URL: http://marinastradgardsblog.blogspot.com
Postat av: Lotta på Mvc

Mmm, tur man börjar jobba på måndag igen. Det är så underbart att få träffa alla tokiga gravida. När jag beklagade mig för min nu vuxna dotter, att jag var så glömsk trots att jag inte är gravid, tröstade hon mig med orden: "men mamma, du vistas ju i den miljön hela tiden". Kram till henne för de orden(hoppas man inte misst för många hjärceller i den miljön..)
Kram till hela familjen Löv från mig, vi ses!

2008-04-05 @ 12:05:41
Postat av: Åsa i Malmö

Härligt att läsa inlägget idag! Varma kramar och tankar till er.

2008-04-05 @ 17:56:02
Postat av: Johanna

Hi hi vad härliga begär... Förstår dig så väl. Har man en gång varit gravid så har man ju fått känslan på just "begär" efter saker :-)

Kram på er och trevlig helg

2008-04-05 @ 18:46:57
URL: http://grynisen.bloggagratis.se
Postat av: susanne f

Får hålla med någon annan som skrev " Tårarna brukar börja rinna på mig när jag går in på denna sidan. Det gjorde dom även idag men glada tårar"
Som jag skrattade när jag läste
Ha en bra helg
Susanne

2008-04-05 @ 18:59:26
URL: http://bambuochbetong.blogg.se/
Postat av: Marie från Hörby

Ja, det är lustigt vilka konstiga nojor man får när man är gravid!
Jag har haft pippi på stekt korv, gröna äpplen, salt godis och en hel del annat när jag har varit gravid.
Bubbelvatten låter som en ganska bra noja!
Kram

2008-04-05 @ 19:02:01
Postat av: Christina i Torslanda

Hahaha, kom upp ur asfaltsbadet nu innan det stelnar. Hobnobs har jag däremot stor förståelse för att du vill frossa, dom är så goda och ännu bättre när man är i "välsignat" tillstånd. Fast i ditt fall verkar det ju onekligen handla mer om ett förvirrat tillstånd :-)
Kommer du ihåg sådana där luktgnuggisar som fanns när vi var små? Klistermärken som luktade väldigt starkt och artificiellt av olika saker när man skrapade på dem? Jag vill minnas att där fanns både bensin och lim i samlingen, så det är ju synd att de inte tillverkas längre! Säkert var dom bättre för hjärncellerna än den äkta varan och då kunde du ju ha några märken i plånboken att ta fram när helst andan föll på...
Kram.

2008-04-06 @ 08:38:41
Postat av: Annika Stråth Roslund

Härligt att läsa! Konstigt att man kan få sådana saker för sig bara för att man är gravid! :) Själv kunde jag inte komma i kontakt med kebab - jag som älskar kebab när jag inte är gravid! :)

Många kramar till er alla!
/Annika

2008-04-06 @ 09:53:04
Postat av: Camilla

Hej! Jag älskade bensinlukten som finns på mackarna. Stod länge och njöt. En annan abstinens var filmjölk. Sedan jag var liten har jag aldrig ätit fisk utan älskar kött men under graviditeten när min sambo gjort iordning en fin köttbit en lördagkväll så kunde jag säga nej tack och istället hälla upp filmjölk med müsli. Jag älskade filmjölk och åt det 2-3 gånger om dan i 9 månader.

2008-04-06 @ 20:53:34
Postat av: stina

Hejsan!

Vilken underbar skildring av knasiga lustar under graviditeten. Själv har jag också varit tokig i dofter, - Nämligen Tea Three Oil, det gick nog en tub med créme i veckan och jag smörjde in mej under näsan så att jag kände doften hela tiden. Jag har knaprat Lakrisal, ungefär två paket per dag, jag har luktat på Ajax och innerligt njutit av lukten i Ajax vita Original flaska, skurat golv, toalettporslin ... Klorin har också luktat gott, men där har jag backat, skruvat på korken och låtit maken dosera klorinmängden när soffan skulle blekas.

Förresten så stickar jag fortfarande på sockorna till dig. Jag tror att det blir ett par midsommarsockor!

Varm kram från Stina på Orust

2008-04-06 @ 21:31:37
Postat av: stina

Hejsan!

Vilken underbar skildring av knasiga lustar under graviditeten. Själv har jag också varit tokig i dofter, - Nämligen Tea Three Oil, det gick nog en tub med créme i veckan och jag smörjde in mej under näsan så att jag kände doften hela tiden. Jag har knaprat Lakrisal, ungefär två paket per dag, jag har luktat på Ajax och innerligt njutit av lukten i Ajax vita Original flaska, skurat golv, toalettporslin ... Klorin har också luktat gott, men där har jag backat, skruvat på korken och låtit maken dosera klorinmängden när soffan skulle blekas.

Förresten så stickar jag fortfarande på sockorna till dig. Jag tror att det blir ett par midsommarsockor!

Varm kram från Stina på Orust

2008-04-06 @ 21:31:54
Postat av: Jennie

Jag tycker jag har mer laster och matnycker nu i det ogravida tillståndet... skiljer mig lite från mängden där tror jag.
Tänker på er. Hoppas vi ses/hörs snart.
Kram Jennie

2008-04-07 @ 09:44:11
Postat av: Ida

Krossade tomater var min grej, kalla sådana... Bara att öppna upp burken och dricka rätt av =/

2008-04-07 @ 10:11:12
Postat av: Birthe

Härliga du :)!!

KRAM!

2008-04-07 @ 11:10:54
Postat av: gunilla i dalom

Varmaste! Det snöar, snöar och åter snöar. Jag vill också ha blommer och gräs nu.
Kramar och tankar till er alla.

Puss!!!

2008-04-07 @ 11:23:23
Postat av: Mormor

Puss till er alla från mamma / svärmor / mormor, som halsade en halvliter julmust med alkisarna bak ICA-butiken när jag väntade min förstfödde. Jag kunde inte vänta tills jag kom hem!
Sov gott!

2008-04-07 @ 22:36:10
Postat av: Mia-Johanna

Härligt inlägg Catarina!

Appropå julmust. Min mamma hade samma lust efter den drycken när hon väntade min lillebror. Under sjuksköterskeutbildningen fick jag höra att den gravida kvinnan känner behov att ämnen som hon faktiskt behöver, även kallat pici har jag för mig. Men, vilka näringsämne finns i asfalt, lim och vatten. Nej, det går över mitt förstånd.

När min mamma väntade mig åt hon massor utav kål. Det kan ju inte ha varit en trevlig graviditet...för omgivningen och inte minst min pappa...?

Kramar genom natten till hela familjen Löv!!

2008-04-08 @ 01:19:44
Postat av: Brunkullan med Mosipperötter

Haha..ja alla dessa cravings:)
Har också under mina graviditeter tyckt om bensin, lim och oljedoft! Och tänkt lukten av bildäcks som slirat sig mjuka och varma så det uppstår en stark doft av brännt gummi!! Aaaah:)
Men även jag har bytt ut dessa skadliga saker mot lite mindre skadliga sådana...som med Tobbe. Då var jag storkonsument av kiwi! Köpte de stora korgarna med nät och vräkte i mig en sådan nästan varje dag!
Med Jonte var det Bravo juice! Nått säger mig att det är c-vitaminen jag vill åt..hihi!

En kompis till mig doppade anjovis i jordnötssmör..DET är sjukt;)

Susanne

2008-04-08 @ 08:15:07
URL: http://www.fantastiska-fyran.blogspot.com
Postat av: Helen

Måste få tala om att när jag väntade min son -98 så stod jag inte ut med herr-rakvatten ( stackars min man, till slut började han ta det personligt ) och taco doften, sonen var 9 mån när jag kunde äta det igen.
Men tänk så skönt att någon gång i livet få ha lite udda nojjor för sig.
Må så gott
kram Helen

2008-04-08 @ 18:02:26
Postat av: Evelina

ha, ha, ha du är tokig men det kan jag nog säga av den enkla anledningen att jag aldrig drabbades av några intresanta begär under min graviditet. Dock var min moder galen i apelsin när hon väntade mig och jag är galen i apelsin nu. Hoppas inte du har märkt några sådan kopplingar mellan dina barn och dina cravings, det skulle inte vara nyttigt....
Sprang på din make med barnen härom veckan - mycket trevligt. Alma var härlig och pratig. Kram!

2008-04-08 @ 22:19:28
Postat av: Christina i Torslanda

Idag asfalterar dom utanför kontoret *retas*. Luktar hääärligt!

2008-04-09 @ 10:33:07
Postat av: mia

Mycket konstigt kan man ju få för sig... :). Lät ju iofs bra om det nu är så att man BEHÖVER det man blir sugen på. Men att sniffa lim KAN ju inte vara nyttigt... Jag slutade dricka pepsi max (från en konsumtion på 1,5-2 liter /dag innan), tålde inte lukten av jordnötter vilket inte min man uppskattade och inte lukten som fanns i vårt kylskåp. Å andra sidan åt jag massor med snabbnudlar, nyponsoppa och glass. Glassen guillar jag som ogravid också men inte det andra. Knepigt hur det kan bli. Skickar många kramar och tankar till er genom natten, mia.

2008-04-10 @ 23:42:17
Postat av: Maria i Vagnhärad

Oh vad roligt att läsa alla roliga kommentarer också.
Kram till er alla.

2008-04-11 @ 10:14:29
Postat av: CA

En kompis till mig tvingade sin sambo till Nordstan i Göteborg mitt i natten för det var enda stället som hade öppet och hon var bara tvungen att ha tomater. Han åkte :)

2008-04-11 @ 22:05:28
Postat av: Mia

Wow, jag trodde att det där med att tugga is under graviditeterna var jag ensam om! Läckert! Jag har tuggat is som en galning under alla mina 6 graviditeter, men lyckades ändå hålla tänderna hela. Men vilken kris det var då jag under min 4:e grav hade sug efter skolkrita (godiset) och eftersom vi bör på liten ort kunde min man få ge sig ut mitt i natten och köpa. För att dämpa mitt sug! Helt sjukt!Ha det gott, tänker på er. Kram Mia

2008-05-20 @ 20:00:29
URL: http://miamichaela.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback